Popis
Hausbrandt Academia 1 kg
Hausbrandt AcademiaPro svou vysokou kvalitu Hausbrandt Academia získal zlatou medaili v soutěži Maestri Italiana Pasticcieria . Vyrábí se pouze z vybraných odrůd kávy Arabica. Pražení se provádí v tradičním bubnu, ve kterém se pomocí sledování procesu pražení díky pokročilým technologiím povedlo dovézt k dokonalosti. Hausbrandt Academia je skvělá káva s měkkým, intenzivním aroma a vynikajícím tělem a potlačenými kyselinami. Po napití ucítíte v ústech jemný nádech čokoládové hořkosti. Torrefazione Hausbrandt byla založena v Terstu v roce 1892. Svojí kvalitou a tradicí patří Hausbrandt mezi nejuznávanější kávy Itálie, což dokazuje i označení „káva roku 2003 a 2004“ hodnocená kavárníky a cukráři celé Itálie. Káva Hausbrandt vsází na tradice a kvalitu. V samosprávném přístavu Terst roku 1892 zakládá rakouský námořní důstojník, kapitán Hermann Hausbrandt, společnost „Specialità Caffè Hausbrandt“. V té době již město patřilo k nejvýznamnějším evropským střediskům dovozu a zpracování kávy. Díky vytvoření dokonalého distribučního systému získala společnost Hausbrandt pověst výrobce, který je schopen uskutečnit dodávky rychle a včas. Nejnovější technologie, jako byly první stroje na elektrický proud s patentovaným způsobem pohonu a následného chlazení pražící nádoby, tzv. „Grevenbroich“, se tu začaly používat za účelem dokonalého způsobu pražení a následného chlazení pro zachování aroma. Firma, jako jedna z prvních, své zboží balila a přepravovala v uzavřených kovových sudech. Nerozlučné spojení mezi tradicí a současností značky Hausbrandt je jasně umocněno i v oficiálním názvu společnosti S.p.A. Hausbrandt Trieste 1892, které plně respektuje ducha minulosti i místo ve kterém započala své slavné tažení světem.
Parametry
Výrobce | Hausbrandt |
Hmotnost | 1000 g |
Složení kávy | arabika |
Země původu | Itálie |
Stupeň pražení | střední |
Kyselost | střední |
Odrůda | směs |
Sladkost | střední |
Intenzita | střední |