0 %
(0 hodnocení)
Hřebečská medovina
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
Hřebečská medovina
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Hřebečská medovina Viking Mead Odin Wood Aged 0,5 l

Ódin je staroseverské jméno boha germánského a severského panteonu, zejména v severských pramenech vystupuje jako hlavní bůh náležící ke skupině bohů zvaní Ásové (Æsir). Tento bůh byl nicméně znám a uctíván patrně na celém území obývaném Germány.

Ódin je staroseverské jméno boha germánského a severského panteonu, zejména v severských pramenech vystupuje jako hlavní bůh náležící ke skupině bohů zvaní Ásové (Æsir). Tento bůh byl nicméně znám a uctíván patrně na celém území obývaném Germány.

Stařený speciál s nádechem portského vína a dubového dřeva. Nedomedovaný. Lehký a osobitý nápoj specifické chuti.

Nejedná se o dozrávání v dubovém sudu, ale o vyluhování dřevěných chipsů v medovině.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Proces výroby

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Hřebečská medovina
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky