0 %
(0 hodnocení)
Tea Garden oolong sypané
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
Tea Garden oolong sypané
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

imago Mléčný oolong Nai Xian Ginshan sypaný 50 g

Antioxidant Energie Metabolismus HLAVNÍ ÚČINKY Podporuje obranyschopnost a srdeční činnost Dodává vitalitu Podporuje kognitivní funkce a fyzickou výkonnost Působí na metabolismus glukózy Podporuje kontrolu tělesné hmotnosti Zlepšuje stav kloubů a kostí Zlepšuje duševní zdraví a kvalitu spánku Přispívá k normální psychické činnosti Antioxidant - normální stav pokožky DÁVKOVÁNÍ 1 čajová lžička na 200 ml vody (nebo 3 čajové lžičky na 500 ml) Teplota vody by měla být 80°C Louhujeme 5 minut a poté přecedíme Jeden výluh můžeme využít 2x, ale s každým dalším prodlužujeme dobu louhování Jeho objevení předchází náhoda, při výrobě se zastavil někde na půl cesty mezi černým a zeleným čajem a jeho aroma připomíná ořechy. To jsou hlavní rysy čaje nesoucí název Oolong a my máme tu čest poznat právě ten mléčný. Nasládlá a sametově jemná chuť je jen hrstka toho, co nabízí. Nevěříte? Ochutnejte! OOLONG - ČAJ USTRAŠENÉHO SBĚRATELE Jak vlastně přišel Oolong ke svému jménu? Údajně mu ho propůjčil jeho ustrašený nálezce. Sběratel Wu Long (později zaměněno s Oolong) sbíral čajové lístky a během jeho práce ho vyděsil jelen (podle jiných zdrojů se na jednom z čajovníků vyhříval černý had) a Wu Long se dal na útěk. Později se vrátil ke svému sběru, ale listy na rozpáleném slunci již začaly oxidovat. Oolong je další úpravou Čajovníku čínského (Camellia sinensis), pro který jsou domovem asijské státy - Čína, Barma, Vietnam, Laos a Indie. Vyhovující klima poskytují tropické a subtropické oblasti a nadmořské výšky pohybující se i 2000 m n. m. Má krátké stonky, různě veliké listy se silným žebrováním a bílé květy, které bychom mohli přirovnat k třešni. Plodem je trojpouzdrá tobolka. SKLIZEŇ ZAČÍNÁ ZVADNUTÍM A jak probíhá zpracování čajů Oolong? S láskou, pílí, trpělivostí a vlastní časovou osou. Zpracování Oolongu se opět liší, ale právě ta odlišnost ho činí výjimečným. Pojďme si proces sklizně společně poodkrýt. Sběr čajových lístků probíhá již z jara, konkrétně v dubnu a trvá až do konce roku. Ihned po sběru jsou lístky nechány na slunci, kde mírně zavadnou. Druhým krokem je přehazování v automatických rotačních mísách což má za následek narušení jejich struktury. Už v tuto dobu listy mírně oxidují a ztrácejí na hmotnosti. Na konci tohoto procesu je tak celá sklizeň až o čtvrtinu lehčí. Vše končí tak, že se listy rolují nebo granulují a vysušují. MILK OOLONG - PŘÍPRAVA, CHUŤ, AROMA Pro Milk oolong je typický žlutozelený nálev. Získá si nás především mléčnou, jemnou, sametovou a nasládlou chutí. Právě ta podobnost s mlékem mu dala své jméno, které hrdě nosí. K přípravě čaje potřebujeme horkou vodu (2dl), kde se teplota pohybuje mezi 80°C a maximálně 90°C a jednu čajovou lžičku. Čajové lístky zalejeme a necháme 5 minut zakryté pracovat. Po odkrytí šálku ucítíme mléčné aroma dokreslené ořechy.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Tea Garden
Druh čajů oolong
Balení sypané
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky