Popis
Laios zelené olivy s peckou a Chilli vakuum 250 g
Jemně pikantní, vhodné pro milovníky zelených oliv a netradičních chutí. Ozdobí i sýrové prkénko. Skvěle doplní bagetu s olivovým olejem.V čem jsou olivy vyrobené a balené v Řecku něčím výjimečným?
Na rozdíl od jiných národů, které se věnují olivám, si Řekové nejdéle zachovali tradici nesnaží se olivy znehodnotit tím, že by se strojově sbírali a pak se podřadné olivy fermentovali, aby se dali prodat.
Řekové jsou na své olivy hrdí.
Starověcí Řekové byli a jsou a jistě budou zanícenými kuchaři a kulinářskými experimentátory. To staletími vedlo k tomu, že Řekové v rámci tradic zpracovávají řecké "olivy" tak, aby si zachovali svou tradiční plnou chuť a marinády, do kterých se olivy nakládají, olivu dochutí tak, že jde o kulinářskou delikatesu. Každá oblast v Řecku si drží v tajnosti způsob marinování oliv. Někteří nakládají olivy do olivového oleje, vinného octu, vína či kombinace vína a medu. K dochucování oliv používají Řekové aromatické byliny, jako je divoký fenykl a oregano. Šťavnaté olivy se marinují jinak, než masité olivy a samotnou kapitolou je úprava tradičních řeckých oliv Kalamata. Jinak se nakládají zelené olivy se světle hnědou barvou, jinak se upravují červené až do fialova zbarvené olivy a jinak se dochucují plně dozrálé olivy.
Co je ale podstatné, koupí řeckých oliv nikdy neuděláte chybu, protože půjde vždy o gurmánský zážitek. Je pravda, že jsou cenově dražší, ale o to větší zážitek zažijete při jejich konzumaci.
SLOŽENÍ:
olivy zelené s peckou, chilli papričky, kyselina mléčná, kyselina citrónová. Bez přidané soli.
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:
K přímé spotřebě.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 1000g výrobku:
energetická hodnota: 2370 kcal; tuky: 250g; z toho nasycené mastné kyseliny: 25g; sacharidy: 67g; bílkoviny: 13g; vláknina: 67g.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v chladu a suchu, ne na přímém slunci. Po otevření uchovávejte v lednici.
OBSAH:
250g
Parametry
Výrobce | Laios |
Hmotnost | 260 g |