Popis
Kuchenmeister Směs na pečení špaldového chleba 1kg
Směs na pečení špaldového chleba 1kgSměs na celozrnný špaldový chléb, hotová směs na pečení s droždím na 2 celozrnné špaldové chleby po 750g.
– Naše 1kg směs na pečení chleba od Küchenmeister z celozrnné špaldové mouky a celozrnné žitné mouky s kváskem, solí a sušeným špaldovým kváskem.
- Snadná příprava, určitě to funguje! Stačí přidat vodu.
– Celozrnná špalda má vysoký obsah bílkovin a obsahuje důležitou vlákninu a esenciální mastné kyseliny.
Vhodné i pro přípravu v pekárně – viz recept.
Ingredience
Celozrnná špaldová mouka (80 %), celozrnná žitná mouka (9 %), sušený špaldový kvásek (špaldová mouka, špaldové otruby, přírodně kvašené), jedlá sůl jódovaná (kuchyňská sůl, jodičnan draselný), třtinový cukr, sušené droždí, přípravek na úpravu mouky : kyselina askorbová.
Návod na pečení
1 kg směsi na pečení chleba a 660 ml vlažné vody hněteme asi 10 minut, aby vzniklo pružné těsto. Přikryjeme a necháme 30 minut kynout. Pomoučněnýma rukama z něj vytvarujte chléb nebo rohlíky a dejte na plech vyložený pečicím papírem nebo těsto nalijte do vymazané formy. Necháme na teplém místě kynout 30 – 45 minut. Povrch potřeme vodou, uděláme zářezy a uprostřed pečeme v předehřáté troubě na 230 °C (horkovzdušná trouba 210 °C). Po 10 minutách snižte teplotu o 30°C.
Časy pečení:
1 bochník z 1 kg směsi na pečení: 45 - 60 min.
1 bochník z 500 g směsi na pečení: 40 - 50 min.
Rohlíky: 15-25 minut.
Jak to funguje v pekárně chleba:
Do pekárny nejprve přidejte 650 ml vody (20 - 25 °C), poté 1 kg směsi na pečení chleba. Spustit program pečení (ne celozrnný program)
Parametry
Výrobce | Küchenmeister |