Popis
Orava ES-300
Kávovar Orava ES-300Mistrem pro přípravu excelentního espressa i lehoučkého mléčného kapučína je pákový espresso kávovar Orava ES-300. Kávě skutečně rozumí a je stvořen tak, aby při přípravě espressa zohlednil všechny faktory pro dokonalý výsledek.
Hlavní vlastnosti kávovaru
- Elegantní a kompaktní design s nerezovou úpravou
- Možnost použít mletou kávu i všechny druhy porcované kávy
- Provozní tlak: 15 bar
- Odnímatelná nádoba na vodu o objemu 1,6l
- Nerezová tryska k napěnění mléka pro krémovou pěnu
- Světelná signalizace přípravy a provozu
- Tepelná pojistka proti přehřátí
Provozní tlak
Kávovar ES-300 má tlak 15 barů – na espressu tak dokáže vyčarovat zlatavou krémovou pěnu, která mu dodává bohatou chuť a podmanivé aroma.
Páka na vložení umleté kávy
Pomletou kávu je třeba dostatečně upěchovat. Používá se k tomu nástroj připomínající velké razítko - zvaný tamper. Je důležité, aby káva byla upěchována rovnoměrně - aby voda protékala stejně rychle celou plochou kávy.
Kávová klasika z Itálie
Kvalitní kapučíno je rozděleno na rovnoměrné třetiny. 1/3 kávy, 1/3 teplého mléka, 1/3 zpěněného mléka. Množství teplého mléka + získané pěny je tedy dvojnásobkem připravené kávy.
Parametry
Výrobce | Orava |
Typ | elektrické |
Počet druhů nápojů | 1 |
Příkon | 850 W |
Tlak | 15 bar |
Počet pák | 1 |
Barva | stříbrné |
Adaptivní technologie mletí | ne |
Automatické čištění | ne |
Automatické odvápňování | ne |
Automatické vypnutí | ano |
Časovač | ne |
Dvojitý šálek kávy | ano |
Funkce horké vody | ano |
Možnost vytváření vlastních receptů | ne |
Nastavení množství kávy | ne |
Nastavení síly intenzity | ne |
Nastavení teploty kávy | ne |
Nastavitelná tvrdost vody | ne |
Příprava ledové kávy | ne |
Signalizace potřeby odvápnění a čištění | ano |
Možnost použití E.S.E. podů | ne |
Aroma víko | ne |
Mléčný systém | ne |
Nahřívač šálků | ano |
Tamperovací stanice | ne |
Tryska na páru | ano |
Zásobník na mletou kávu | ne |
Zásobník na zrnkovou kávu | ne |
Konvice na překapávanou kávu | ne |
Integrovaný mlýnek | ne |
Profesionální | ne |