0 %
(0 hodnocení)
Damano
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
Damano
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

DAMANO® D B35 6 ks

Jiné, ale pořád stejné

Ruční práce, německá ocel a (ne)skutečně ostrá čepel. Nože se tak od sebe liší jediným – tvarem a velikostí. Tak, aby vám v kuchyni při vaření nic nechybělo.

- S univerzálním nožem Damano® Utility D-B35 dosáhnete precizních řezů i na malé ploše. Hodí se zejména na ovoce a zeleninu.

- Díky velké čepely šéfkuchařského nože Damano® Chef D-B35 jednoduše naporcujete maso nebo nakrouháte zelí.

- O krájení pečiva bez drobení a pomačkání se postará Damano® Bread D-B35.

- Jednoduše nakrájíte tenké plátky masa s filetovacím nožem Damano® Carving D-B35.

- Nejmenším v celé sadě je pak Damano® Paring D-B35 určený na precizní vyřezávání a loupání ovoce a zeleniny. 

- Posledním nožem je pak Damano® Santoku D-B35. S jeho zaoblenou špičkou a robustní čepelí jednoduše nadrtíte, očistíte a nakrájíte cokoliv. S minimálním úsilí.

 

Ostrost se skrývá v detailu

A to v Xinzuo®, kde pro nás nože vyrábějí, moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.

Rukojeť ze santalového dřeva perfektně padne do ruky. A navíc je v podstatě bezúdržbová. Santal je totiž tvrdý, nepohlcuje pachy a nenasává vlhkost. Díky tomu vydrží i drsnější zacházení. Zároveň je ale dostatečně poddajný a v rukách zkušených řezbářů se dá lehce tvarovat.

… a taky německé oceli

Materiál ostří je alfou a omegou. Právě proto v manufaktuře sáhli po nerezové solingenské oceli. Najdeme ji nejen v kuchyních šéfkuchařů, ale také na operačních sálech. A to už je nějaká záruka kvality.

Na její dokonale hladký povrch se nic nelepí a každý řez je tak ostrý. Precizní. Navíc díky tepelně vakuovému zpracování je ocel (ne)skutečně odolná a pevná. Takže něco vydrží.

Pocta tradici i vynalézavosti

Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.

A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.

Porovnání nožů

Materiály a ostrost zůstávají. Mění se jen jejich tvar, velikost a celková hmotnost. 

Nůž pro šéfkuchaře DAMANO® Chef D-B35 (8")

Materiál čepele: 
solingenská ocel 1.4116* 

Tvrdost oceli:
57 ± 1 rockwella

Stupeň ostrosti:
6 až 8 N

Tloušťka čepele: 
2,2 mm

Materiál rukojeti:
santalové dřevo

Prvky rukojeti:
tři ozdobné nýty

Hmotnost:
177 g

* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.

Nůž DAMANO® Santoku D-B35 (7")

Materiál čepele: 
solingenská ocel 1.4116* 

Tvrdost oceli:
57 ± 1 rockwella

Stupeň ostrosti:
6 až 8 N

Tloušťka čepele: 
2,2 mm

Materiál rukojeti:
santalové dřevo

Prvky rukojeti:
tři ozdobné nýty

Hmotnost:
171 g

* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.

Nůž pro šéfkuchaře DAMANO® D-Bread B35 (8")

Materiál čepele: 
solingenská ocel 1.4116* 

Tvrdost oceli:
57 ± 1 rockwella

Stupeň ostrosti:
6 až 8 N

Tloušťka čepele: 
2,2 mm

Materiál rukojeti:
santalové dřevo

Prvky rukojeti:
tři ozdobné nýty

Hmotnost:
165 g

* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní. 

Nůž pro šéfkuchaře DAMANO® Utility D-B35 (5")

Materiál čepele: 
solingenská ocel 1.4116* 

Tvrdost oceli:
57 ± 1 rockwella

Stupeň ostrosti:
6 až 8 N

Tloušťka čepele: 
2,2 mm

Materiál rukojeti:
santalové dřevo

Prvky rukojeti:
tři ozdobné nýty

Hmotnost:
91 g

* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.

Nůž pro šéfkuchaře DAMANO® Paring D-B35 (3,5")

Materiál čepele: 
solingenská ocel 1.4116* 

Tvrdost oceli:
57 ± 1 rockwella

Stupeň ostrosti:
6 až 8 N

Tloušťka čepele: 
2,2 mm

Materiál rukojeti:
santalové dřevo

Prvky rukojeti:
tři ozdobné nýty

Hmotnost:
83 g

* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.

Filetovací nůž DAMANO® Carving D-B35 (8")

Materiál čepele: 
solingenská ocel 1.4116* 

Tvrdost oceli:
57 ± 1 rockwella

Stupeň ostrosti:
6 až 8 N

Tloušťka čepele: 
2,2 mm

Materiál rukojeti:
santalové dřevo

Prvky rukojeti:
tři ozdobné nýty

Hmotnost:
149 g

* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.

Luxusní dárkové balení

Profesionální nože DAMANO® D-B35 si zaslouží pořádný obal. Každý nůž vám tak přijde v originální dárkové krabičce. Spolu s ni dostanete i certifikát potvrzující jejich pravost a kvalitu. Pokud sadu pořizujete jako dárek, doporučujeme k nim přihodit stojan z akáciového dřeva. 

TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.

Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:

- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.

- nenechávejte špinavý. Po použití je rovnou umyjte a osušte. 

- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).

- nepoužívejte k páčení a zbytečně je neohýbejte.

- chraňte před nárazy a pády. 

- ukládejte na bezpečné místo. 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Damano
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky