Popis
Zwilling All Star nůž kuchařský 20 cm
Zwilling All Star nůž kuchařský, 20 cmKuchařský nůž - Usnadní vám krájení a řezání bezpočtu nejrůznějších surovin. Jeho dlouhá čepel jej předurčuje ke zpracování větších surovin - pokrájení velkých kusů masa na drobné kousky, nebo pokrájení zeleniny. Široká a robustní čepel s jemným ostřím umožňuje rovnoměrné rozložení síly a efektivní kontrolu řezu.
Řada nožů Zwilling All Star
Nová hvězda ve vaší kuchyni. Nože Zwilling All Star v sobě spojují více než 290 let zkušeností s výrobou nožů a nejnovější designové standardy. Nože jsou k dispozici v různých barevných variantách, takže si můžete vybrat tu, která bude ideální pro vás a vaši kuchyni. Nově navržená rukojeť nože je ergonomická - nůž tak vždy pohodlně padne do ruky. Zajímavým zvýrazněním je aplikace loga v černé barvě na rukojeti nožů, která v kuchyni vytváří elegantní barevný akcent. Speciálně pro nože a sady nožů Zwilling All Star byly vyvinuty obaly, které jsou 100% bez plastů.
Řada nožů Zwilling All Star je vhodná pro každého, kdo to myslí s vařením opravdu vážně, a to bez ohledu na to, jde-li o profesionály či laiky. Čepele nožů jsou upraveny co nejprecizněji, nejpřesněji a přitom pro maximálně bezpečné používání. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky. Snadno a bezpečně krájí. Ergonomicky tvarovaná rukojeť z odolné syntetiky dodává nožům moderní vzhled a zajistí, že vám ani mokrý nůž nevyklouzne z ruky.
Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Nože jsou tvrzeny vylepšenou technologií Friodur- jež spočívá v tvrzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší, odolnější, více odolávají korozi a uchovají si déle maximální ostrost. Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií Sigmaforge s naprosto bezchybnou geometrií.
- speciální směs nerezové oceli
- Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)
- Friodur® - dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje
- ergonomická rukojeť z odolné syntetiky
- laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost
- tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
- aplikace stříbrného prémiového loga
- obal nože je 100% bez plastů
- doporučeno ruční mytí
Technologie a výroba
Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní, odolné korozi s dlouhotrvající ostrostí.
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli - nože jsou pevnější a ostří je odolnější otupení. Speciální postup tvrzení nožů patentovanou technologii FRIODUR®, jež spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.
Laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z kvalitního syntetického materiálu, který je odolný nárazu a poškrábání a zůstává stabilní i při vystavení teplotním změnám.
Údržba nožů Zwilling
Mytí a čištění
Nože Zwilling All Star je doporučeno mýt ručně. Ruční mytí je k nožům šetrnější. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.
Krájecí podložka
Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.
Ostření / broušení
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.
Bezpečné uložení
Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože.
Správný nůž
Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.
Parametry
Výrobce | Zwilling |
Délka ostří | 20 cm |