Popis
Pasta Reggia Špagety (19) 0,5 kg
Semolina je mouka z tvrdé pšenice, z čehož plyne také další používaný název tohoto druhu těstovin, a to těstoviny z tvrdé pšenice. Semolina je druhým nejrozšířenějším druhem. Pěstuje se v Evropě, Austrálii a Kanadě. K výrobě většiny tuzemských těstovin se používá pšenice obecná.Tvrdá pšenice je jako základní surovina na výrobu těstovin dražší, avšak vhodnější. Těstoviny vyrobené ze semoliny se nelepí, nerozvařují, jsou tvarově stálejší.Složení
Semolina z tvrdé pšenice, voda.
Obsahuje lepek.
Návod k přípravě
Množství vody a soli: poměr by měl být 1 litr vody, 10 g soli na 100 g těstovin
Po 2 minutách varu je třeba těstoviny promíchat (zvednout je ode dna) tak, aby plavaly volně ve vodě
Těstoviny uvařit ""al dente"" (na skus), max. 10 minut jinak pak pustí moc škrobu a snižuje se jejich nutriční hodnota
Opatrně scedit a malé množství vody, ve kterém jsme vařili těstoviny lze použít při konečné úpravě pro lepší konzistenci omáček
Další informace
Balení: 500 g
Karton: 24 ks (objednat lze libovolné množství kusů)
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním světlem
Výživové hodnoty na 100 g
Energie1516 kJ/358kcal
Tuky 1,3g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,2g
Sacharidy 73g
z toho cukry 3g
Bílkoviny 12 g
Sůl 0,007 g
Vláknina 2,9 g
Parametry
Výrobce | Reggia |
Hmotnost balení | 500 g |
Druh těstovin | špagety |
Semolinové | ano |
Italské | ano |