Popis
Glukózový sirup Food Colours (500 g)
Základní surovina používaná v cukrářství. Jedná se o sacharidové sladidlo získané hydrolýzou pšeničného škrobu. Má podobu bezbarvého až lehce nažloutlého hustého roztoku s výraznou sladkou chutí, která je neutrální a tudíž neovlivňuje finální příchuť výrobku.Použití glukózy:Jelikož má silnou antikrystalizační schopnost (zabraňuje cukru rekrystalizaci po jeho rozpuštění) nachází glukóza v cukrářství široké uplatnění.
- krémy - získají lepší konzistenci, jsou vláčnější a pomaleji vysychají
- mléčné a čokoládové potahovací a modelovací hmoty - zabraňuje jejich vysychání a zajišťuje elasticitu
- zmrzliny - zvyšuje nášleh a zlepšuje texturu
- karamel - zabraňuje rekrystalizaci cukrů
- bonbony a karamely - udržuje hladkou texturu
- pečivo, želé bonbony, fondány a čokoládové náplně - zadržuje vlhkost a v závislosti na jejím množství reguluje např. u bonbonů jejich konzistenci od měkké a žvýkavé až po tvrdou a křehkou
- trvanlivost - zadržováním vlhkosti ji zvyšuje
Výroba slaného karamelu:
220 g smetany na šlehání 35%
90 g glukózového sirupu
120 g krupicového cukru
8 g soli
100 g másla
Smetanu přivedeme k varu. Cukr, glukózu a sůl utavíme na karamel. Pak přidáme máslo a mícháme do rozpuštění. Přilijeme smetanu a krátce provaříme. Necháme vychladit v lednici kontaktně přikryté potravinářskou fólií.
Skladujte v suchu a při teplotě do 25°.
Zcukření DE: 36 - 40%
Složení: glukózový sirup (pšeničný) EAN: 5902211691204
Parametry
Výrobce | Food Colours |