Alternativa3, Španělská horká BIO čokoláda 350 g
Z 1kg výrobku připravíte 3,5-4kg horké čokolády.Způsob přípravy: Pro dosažení nejlepšího výsledku zahřejte 200ml mléka k bodu varu, rozmíchejte v něm 2 polévkové lžíce španělské čokolády a nechte pomalu chladnout na požadovanou teplotu. Čokoláda houstne při tomto procesu ochlazování.Složení: třtinový cukr*°, kakaový prášek*°, karobová moučka°, kukuřičný škrob°,...*suroviny pocházející z Fairtrade produkce (72%), °suroviny z organického zemědělství Neobsahuje lepek, ani laktózu.Obsahuje kakao druhu Criollo, jedno z nejžádanějších kakaí pro svou kvalitu, chuť a aroma. Toto odtučněné kakao se vyznačuje velmi bohatým aroma a nižší hořkostí oproti jiným druhům. Produkce Criolla se odhaduje na méně než 3%, jelikož rostliny Criolla jsou velice citlivé na podmínky pěstování a jsou méně výnosné.Vypěstováno v rámci ekologického zemědělství bez použítí chemických hnojiv a pesticidů.Kakao je jednou z nejkomplexnějších a nejbohatších potravin, které nám příroda nabízí. Má stimulující účinky, umí pozvednout náladu a zažehnat chmury. Ne nadarmo jej májští indiáni nazývali potravou bohů.Původ bobů: CEPICAFÉ, Peru El Ceibo, Bolivia Manduvirá, Paraguay (cukr)AlterNativa3 je španělská kooperativa založená v roce 1992. Má tak za sebou již mnoholeté zkušenosti na poli Fairtrade a udržitelného zemědělství. Za tu dobu si vybudovala pevné obchodní vazby s fairtradovými pěstiteli v zemích třetího světa a zasloužila se o rozvoj mnoha projektů v místních komunitách. AlterNativa3 se účastní procesů produkce svých výrobků od začátku až do konce. Dohlíží na dodržování zásad udržitelného a eko zemědělství, případně pomáhá s jejich zavedením. Celý proces zpracování pak probíhá ve španělské Barceloně s důrazem na kvalitu a ekologickou odpovědnost i v zhledem k zpracovatelským postupům a balení.