Popis
Projekt Kombucha Jasmín 330 ml
Osvěžení a hydratace s chutíDíky speciálně vyšlechtěné mikrobiální kultuře s vyšším obsahem bakterií mléčného kvašení není naše kombucha provázena typickou octovou pachutí ale pouze svěží chutí obsažených čajů a bylin.
Přírodní perlení navíc zdůrazňuje chuťové prvky a zároveň není tak agresivní jako u nápojů sycených CO2. Kombinace těchto parametrů je zárukou gurmánského chuťového zážitku, který Vás příjemně osvěží v horkých letních dnech a hydratuje kdykoliv potřebujete!
Zdravý střevní mikrobiom
Fermentované potraviny přirozeně obohacují náš mikrobiom díky obsahu zdraví prospěšných mikrobiálních kultur.
Kombucha obsahuje miliardy těchto bakterií a kvasinek, které pomáhají udržovat zdravou mikrobiální symbiózu ve střevech, pomáhají v boji s patogeny a celkově napomáhají zdraví střevní mikroflóry.
Energie a vitalita
Čaj je sám o sobě bohatý na ergogenní látky, které napomáhají bdělosti, koncentraci a využití energického potenciálu.
Fermentací se využití těchto látek až několikanásobně zvyšuje a proto se po užití kombuchy můžete citít energičtěji a to bez rizika výkyvů a “dojezdu” jako u kávy či na kofeinu založené směsi.
Posílení imunity a celkového zdraví
Kombucha obsahuje velice komplexní soubor látek napomáhající zdraví organismu. Za krátký výčet můžeme zmínit: Bakteriální kultury (Lactobacillus;B.coagulans apod.), kvasinky (Sacharomyces), antioxidanty (katechiny a polyfenoly), organické kyseliny (kys. octová, glukonová, glukoronová apod.), aktivní enzymy a nezanedbatelné množství vitamínu (vit. B12,B6, vit.C apod.).
Z pohledu legislativy bohužel nemůžeme sdílet zdravotní účinky, které Vám tyto látky mohou přinášet ale je zřejmé, že jejich komplex může napomáhat k normánímu fungování imunity a plnohodnotnému zdraví!
Nízký kalorický obsah
I když je jednou ze základních surovin pro výrobu kombuchy cukr, v naší kombuše je jeho obsah natolik nízký, že výsledný nápoj může užívat označení “nízký kalorický obsah”.
Navíc veškerý obsažený cukr je při kvašení enzymaticky rozložen na lehce stravitelné monosacharidy glukózu a fruktózu.
Jelikož naše kombucha není založena na cukernaté chuti ale na kvalitním čajovém fermentu, patříme mezi výrobce s nejnižšími obsahy cukrů vůbec!
Nepasterizovaný živý produkt
Aby si kombucha zachovala maximum nutričních látek a živých probiotik, produkt striktně nepasterizujeme, nefiltrujeme a udržujeme jej aktivní až do okamžiku spotřeby. Proto je na rozdíl od pasterizovaných či jinak konzervovaných produktů nutné naši kombuchu uchovávat v lednici, aby se zpomalila aktivita mikroorganismů a nápoj si tak udržel stabilní senzorické vlastnosti.
Díky absenci vysokých teplot, konzervaci či filtrací v produktu najdete velké množství biodostupných látek v jejich nejpřirozenější podobě. Z tohoto pohledu splňuje naše kombucha označení RAW a je mistrovským dílem na poli “živých” potravin.
Složení:
Odvar ze zeleného čaje s květy jasmínu min. 90 % (pitná voda, zelený čaj s příchuti jasmínu 0,5 %), cukr, kvasinkové kultury a bakterie mléčného kvašení.
Přirozeně obsahuje oxid uhličitý a alkohol (0,5 – 1,2 %).
Výživové hodnoty
na 100 g (ml)
Kalorie
15
Tuky
< 0,1 g
Nasycené
Parametry
Značka | Projekt Kombucha |
Objem | 0.00033 l |