Popis
Grizly Pohanka lámanka 1 kg
PopisGRIZLY Pohanka lámanka 1000 g
-
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
-
Složení: Pohanka lámanka 100 %
-
Země původu: Slovensko
-
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
-
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Pohanka má svúj původ v Himálajích. K nám se dostala ve 12. století a svůj název si získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Patří mezi přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné potraviny.
Použití: Pohanka chutná skvěle naslano i na sladko. Pohanka lámanka je ideální na přípravu kaše.Dá se smíchat s čerstvým nebo se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Variant existuje celá řada. Můžete ji ještě ochutit kakaem, medem nebo sirupem. Takto si připravíte sytou a nutričně hodnotnou snídani nebo svačinku. Naslano může sloužit jako příloha ochucená bylinkami a česnekem nebo sušenými rajčaty. Dá se z ní připravit i hlavní chod smícháním s restovanou zeleninou, houbami anebo masem.
Způsob přípravy: Pohanku lámanku propláchněte a poté vařte podobně jako rýži (15-20 minut), kdy na jeden díl pohanky připadají asi dva dílky vody. Pro šetrnější přípravu, stačí povařit 5 minut a poté nechat dojít asi 30 minut pod pokličkou.
Další zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Složení:
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1207 kJ / 356 kcal
Tuky:
2,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,5 g
Sacharidy:
69 g
z toho cukry:
1 g
Bílkoviny:
12 g
Sůl:
0,001 g
Parametry
Výrobce | Grizly |