Popis
Bormioli Rocco Ebro 25,5 cm
Talíř mělký 25,5 cm kolekce EbroMělký talíř z kolekce nádobí Ebro má průměr 25,5cm. Je vhodný pro klasickou českou kuchyni pro servírování druhého či hlavního jídla. Kolekce Ebro je vyrobena z opálového skla (Opal Glass) což je klasické sklo s příměsí. Velmi pevné, odolné, zdravotně nezávadné a plně recyklovatelné.
Průměr talíře: 25,5cm
Materiál: Opal Glass
Výrobce: Bormioli Rocco (IT)
Bílý a odolný talíř podobný porcelánu
Díky svému speciálnímu složení, které mu dává charakteristickou bílou barvu, je opálové sklo ideální surovinou pro talíře, misky a jiné nádobí. Díky samotné povaze skla, je 100% recyklovatelný a díky procesu temperování při výrobě, vyniká pevností a trvanlivostí a co je velmi důležité i nízkou hmotností oproti porcelánu.
Odolnost a další důležité vlastnosti
Při výrobě talířů Ebro je použit speciální vytvrzovací proces (vystavení hotového nádobí velmi vysoké teplotě čímž se změní struktura materiálu a získá tak velmi vysokou odolnost), díky kterému jsou talíře z opálového skla odolné vůči nárazům a změnám teplot tedy takzvaným teplotním a mechanickým šokům. Není tedy problém do vychlazeného talíře naservírovat např. horkou polévku nebo jej vložit do mikrovlnné trouby. Případně horký talíř opláchnout v ledové vodě.
Talíře a misky Ebro jsou také dobře stohovatelné čímž šetří místo na policích a opálové sklo je také velmi odolné proti poškrábání příborem či otlučení v myčkách a při běžném používání. Zůstávají tak dlouho jako nové. Vydrží i lecjaký menší pád na zem.
Použití v myčkách a mikrovlnných troubách
Absence pórovitosti (dokonale hladký povrch) v opálovém skle brání vstřebávání cizích látek, což zajišťuje maximální hygienu, na talíři neulpívají pachy ani špína. Je tedy velmi snadné udržet nádobí v dokonalé čistotě.
Porovnání opálového skla a klasického porcelánu
Předně jsou talíře z opálového skla levnější. Jsou vyrobeny v EU což u porcelánu v této cenové kategorii říci určitě nelze. Jsou velmi lehké a manipulaci zvládne i malé dítě. Jsou sněhově bílé, velmi snadno se čistí a neulpívají na nich zbytky jídel a pachů. Také poškrábat je a rozbít je těžší než u levného porcelánu.
Jako nevýhodu talířů a nádobí z opálového skla lze považovat jejich rozšířenost – prostě má je každý. Díky výhodám se lze s tímto nádobím setkat v restauracích, školních a nemocničních jídelnách a v každém druhém bufetu. Pro slavnostní servírování tedy vhodné spíše nejsou, ale pro běžné – velmi intenzivní a časté využití jsou ideální.
Parametry
Výrobce | Bormioli Rocco |
Materiál | sklo |
Průměr | 25 cm |