100 %
(1 hodnocení)
Hezhen
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
100 %
(1 hodnocení)
Hezhen
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Ocelová ocílka s diamantovými částicemi HEZHEN S-R

Praktická, bezpečná a spolehlivá

Profesionální kuchyňská Ocílka HezHen z vysoce kvalitní uhlíkové oceli s diamantovými částicemi, s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Oválný tvar ocílky zajišťuje větší kontakt nože s ocílkou a tím účinnější výsledek broušení. Je vhodná pro všechny typy nožů a při správném používání zajistí jejich delší životnost. Slouží pro pravidelnou údržbu nožů. Pomocí ocílky na nože snadno a rychle obnovíte původní ostrost jejich čepelí. S touto ocílkou připravíte své nože k mistrovským výkonům. Doporučujeme i jako dárek pro všechny příležitosti.

 

Nejvyšší kvalita použitého materiálu

Ocílka je vyrobena ze spolehlivých materiálů a v této kvalitě vám vydrží dlouhé roky. Je ošetřena proti korozi a jemně nabrousí každý nůž.

Rukojeť je nádherně provedená a bezpečná

Na rukojeť bylo použito dřevo Palisandr, což je velmi odolné a trvanlivé dřevo, které v nezměněné podobě vydrží dlouhé roky. Má úžasnou škálu barev. Vyniká tvrdostí, trvanlivostí a akustickými vlastnostmi. Rukojeť je stálá, drží svou strukturu a nezachycuje žádný zápach. 

Parametry ocílky

Jednoduše tak akorát! Ocílka je lehká, dobře se drží a konstrukce vás ochrání před pořezáním. 

Luxusní dárkové balení

Ocílku odesíláme v luxusní dárkové krabičce. Je velmi vhodná jako dárek k různým příležitostem. 

 

Jak ocílku používat?

- Způsob obtahování prováděný laikem

- Nejdříve uchopte ocílku tak, abyste ji drželi ve svislé poloze.

- Špičkou ji opřete o papírovou utěrku, kterou jste předtím několikrát složili a položili ji na krájecí prkénko. To zabrání ujíždění ocílky do stran a zajistí to její stabilitu.

- Nyní nůž nakloňte v úhlu přibližně 20° směrem k povrchu ocílky.  

- Přejeďte po ocílce čepelí nejdříve ostřím napřed ve směru dolů před ocílku.

- Postup opakujte alespoň 20 x na obou stranách, na každé zvlášť. Dbejte při tom na plynulý tah a zároveň zbytečně netlačte.

- Vždy je dobré mít na paměti, že při ostření keramických nožů je nutné bezpodmínečně dodržovat zvláštní postup uvedený v konkrétním návodu od výrobce, neboť jejich čepele jsou mimořádně tvrdé.  

- Způsob obtahování prováděný profesionálem

- Uchopte ocílku tak, že ocelová zábrana zvaná gard, umístěná na okraji rukojeti, chrání vaši ruku před zraněním při případném sklouznutí nože.

- Pravou rukou uchopte rukojeť nože co nejpevněji.

- Na špičku ocílky nasaďte kořen nože.

- Mírným tlakem veďte nůž proti ostří až na konec ocílky, a to tím způsobem, že tah ukončíte u špičky nože.

- Totéž zopakujte ale s druhou stranou ostří. Směr tahu ostří musí probíhat vždy směrem k ocílce.

- Důležité je příliš netlačit. Stačí obtažení provést vždy několikrát z obou stran. Rukou profesionála správně provedené obtažení trvá pouhých pár vteřin. Není to sice nic složitého, ale chce to mít jistý grif.

- Profesionální kuchaři doporučují mít ocilku po ruce, abyste při krájení mohli kdykoli znovu provést obtažení nože.

       
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Hezhen
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky