Popis
Kaiser '100' elektrická přenosná udírna
PŘENOSNÁ "ELEKTRICKÁ STOVKA" vychází z menší "PADESÁTKY" a udírna nabídne dvojnásobný prostor pro uzení. Vejde se do ní zhruba 25 středních ryb ve dvou patrech nebo cca 50 klobás a až 15 kg masa. Maso a ryby se věší na háčky a nebo se mohou položit na rošty do pěti pater. Udírna je velmi vhodná pro uzení delších ryb, např. úhořů, štik atd. Udit můžete jak dřevem tak kombinací dřevěné štěpky a topné spirály s termostatem, která je součástí balení.Udírna má nejlepší poměr mezi cenou a objemem v naší nabídce nerezovejch udíren a udit v ní lze od jara do podzimu (kdy teploty neklesnou pod 5ºC). Při nižších teplotách může kondenzovat voda na stěnách udírny a proto doporučuju pro zimní uzení mrknout na mé izolované udírny.
Uzení v elektrický udírně je snadný - do misky se nasypou udící pilny nebo jemná štěpka, kterou lehce navlhčíte. Spirála vyhřeje udírnu a sama i podpálí dřevěnou drť. Doutnání drtě poté řídíte kropením vodou. Jedna miska (cca 150g drtě) vydrží zhruba na 2-3hod. uzení. Teplotu řídí termostat uvnitř topné spirály. Pracovní teplota udírny je 60-110ºC. Pro uzení studeným kouřem (do 30ºC) doporučuju dokoupit generátor studenýho kouře.
VERCAJK, CO NAJDETE V KRABICI:
univerzální zásuvka s topnou spirálou a miskou na udící piliny
(po vyjmutí spirály můžete zatopit drobným dřevem)
rovný rošt
vlnkový rošt (pro ryby)
set háčků ve tvaru S (celkem 5kusů)
set háčků ve tvaru U (celkem 5kusů)
teploměr
odkapová miska (pro zachycení tuku z masa)
500g jemné bukové štěpky
CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:
Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat.
Generátor studenýho kouře - tradiční uzení při nízký teplotě. Nasypete piliny, zapálíte a vydrží kouřit 8-10 hodin.
Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí
Síťovaný rošty jsou výborný na sýry a např. na křehký filety. Tenčí dráty znamenají lepší přistup kouře.
Můj prověřenej čistič dá nerez zase snadno do pucu bez strachu, že by udírně ublížil.
TECHNICKÉ PARAMETRY:
materiál: nerez
příkon topné spirály: 2000W
kapacita potravin: až 15 kg
vnější rozměry: 395 x 1100 x 275 mm
rozměry udící komory: 395 x 950 x 270 mm
kapacita misky (cca 2-3hod. uzení): 100g drtě/štěpky
maximální doporučená teplota: 150 °C
váha udírny: 17 kg
Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a nelze ji napojit na externí kouřovod.
VÝHODY ELEKTRICKÉ NEREZOVÉ UDÍRNY:
- elektrická spirála vytopí udírnu za pár minut
- spirála udící štěpku zároveň podpálí a stará se tak o vývin kouře
- piliny nebo jemná štěpka plně nahrazuje klasické dřevo, uzení je s nimi čistější a bez sazí
- integrovaný termostat hlídá nastavenou teplotu - žádný přikládání
- na vás je pouze kropení vodou pro správnou vlhkost v udírně a řízení hoření
- celonerezová konstrukce udírny bude sloužit po dlouhou dobu
- ekonomický provoz - spotřeba el. přibližně 6 Kč a 100g štěpky za 1 hodinu uzení
Parametry
Hmotnost | 17 kg |
Výrobce | Kaiser |
Materiál | ocelové |
Rybářské | ne |
Varianta | elektrické |
S grilem | ne |
Digitální | ne |
Maximální teplota | 110 °C |
Nerezové | ano |
Počet roštů | 2 ks |
S generátorem kouře | ne |
Počet háčků | 10 ks |
S prosklenými dveřmi | ano |
Výška | 120 cm |
Šířka | 39.5 cm |
Hloubka | 27.5 cm |