0 %
(0 hodnocení)
Káva z Regionu 70 g středně hrubě do překapávače
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
Káva z Regionu 70 g středně hrubě do překapávače
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Káva z Regionu Uganda mletá Filtrovaná káva V60 pot Střední mletí hrubší 70 g

Uganda je největším africkým vývozcem kávy. Ne nadarmo tuto  zemi nazval Winston Churchill „perlu Afriky“ Mírně zvlněná krajina s průměrnou nadmořskou výškou 900 metrů oplývá skutečně nádhernou přírodou s mnoha druhy divokých zvířat.

Pro pěstování kávovníků jsou místní tropické podnebí a na živiny bohatá půda doslova doslova ideální. První zprávy o kávě v Ugandě pocházejí z 19. století a popisují používání kávy k posílení energie při dalekých cestách nebo jako náhradu za cigarety. 

Za nejdůležitější období se považují 80. léta 20. století, kdy zemědělci vysadili téměř 200 tisíc hektarů robusty a 33 tisíc hektarů arabiky. V letech 1984-1986 financovalo program obnovy kávových plantáží, rehabilitaci továren na zpracování kávy a také vzdělávání rolníků Evropské hospodářské společenství (EEC).

Káva druhu robusta je v Ugandě pěstována především v oblasti deštného pralesa Kibale. V letech 1999-2002 vynaložili farmáři i vláda velké úsilí k tomu, aby byla zařazena mezi prémiové kávy a příjmy z jejího prodeje pomohly financovat činnosti související s ochranou přírody. Kávovníkové plantáže pokrývají krajinu v okolí jezera Victoria, druhého největšího v Africe. Malé farmy zpracovávají kávové bobule nejčastěji sušením na slunci, ale s rozvojem kávového průmyslu přechází řada producentů k takzvanému promývání.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Káva z Regionu
Hmotnost 70 g
Druh mletí středně hrubě
Způsob přípravy do překapávače
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky