Popis
KH Sojová mouka plnotučná 1kg
Výborné plastifikační i vnadící vlastnosti Složení: Extrudované celé sojové boby, které jsounásledně šrotovány na hrubost krupicové mouky. Obsah sojového oleje cca 28 %.Charakteristika: Extrudované suroviny jsou
takové, které se zpracovávají na speciálních strojích (extruderech), kde se
krátkodobě (šokově) za vysoké teploty a tlaku (130 °C a 4-6 atmosfér)
"uvaří". Dojde přitom k plastifikaci ("ztekucení")
škrobů, zkrácení bílkovinných řetězců a likvidaci antinutričních látek(
snižujících využití živin ), bakterií, kvasinek a plísní.Soja patří právě mezi plodiny, kde je nutná tepelná úprava,
právě kvůli obsahu antinutričních látek. Zároveň se ale touto úpravou plně
rozvinou pachové a chuťové složky, kterých má sója hojně díky
30% obsahu oleje, na který pak ryby velmi dobře
reagují! Navíc takto upravené suroviny jsou pro ryby až o 40 % více
stravitelnější, ale především chuťově výraznější a přitažlivější ! Barva
mouky je žluto-zelenkavá, s velmi příjemnou olejnatou vůní.
Použití: Extrudované sojové boby, pošrotované na
plnotučnou mouku, by neměly chybět v žádném boilies či těstu pro chytání i
vnadění ryb ! Nejen že jsou velmi dobrým atraktorem, ale výborně také
plastifikují těsto na boilies, které se pak dobře dále zpracovává. Soja
neobsahuje lepek, takže není příliš lepivá. Sojová mouka se dá použít jako
základ pro výrobu těsta, kde doporučuji dávat 15 - 25 % z celkového
obsahu. Měly by se přidat ještě další suroviny, zvyšující
lepivost: např. 10-15 % hladké mouky, 15% bisqut mouky, 10% pečiva, 2 % lepku
atd.
Parametry
Výrobce | KH |
Hmotnost návnady / nástrahy | 1000 g |