0 %
(0 hodnocení)
Mário Mišovič Liptovská medovina kořeněné
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
Mário Mišovič Liptovská medovina kořeněné
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Liptovská medovina s kořenem hořce 0,75 l

Kouřové až kávové aroma na první nádech charakterizuje tuto řemeslnou medovinu kvašenou z květových medů spolu s kořenem hořce. Chuť je dle očekávání hořká a to velmi intenzivně, což překrývá sladkost medoviny.

Kouřové až kávové aroma na první nádech charakterizuje tuto řemeslnou medovinu kvašenou z květových medů spolu s kořenem hořce. Chuť je dle očekávání hořká a to velmi intenzivně, což překrývá sladkost medoviny.

Hořec se nechává vyluhovat ve vykvašené medovině, medovina následně dozrává a před stáčením se filtruje.
Rozhodně doporučuji vychladit na cca 10-12°C.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Proces výroby
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody,
nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu.
V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že
jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Mário Mišovič Liptovská medovina
Příchuť kořeněné
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky