100 %
(2 hodnocení)
250 g ovocná střední Výběrová
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
100 %
(2 hodnocení)
250 g ovocná střední Výběrová
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Los Muertos Kolombi Výběrová Káva a Anaerobní 250 g

KÁVA: EL SALVADOR - APANECA ILAMATEPEC - FINCA EL LIMO - SHG EP  - ANAERO

OBLAST: APANECA - ILAMATEPEC - EL SALVADOR

 

Druh: arabica

Odrůda: icatu

Nadmořská výška pěstování: 1 200 m

Období sklizně: Říjen - březen

Proces: Anaerobní fermentace

Sušení: Terasy

Stupeň pražení: Střední

Acidita: vysoká

Cupping score: 87

Chuťový profil: Káva s květinovým aroma, chutí tropického ovoce, karamelu a vína 

 

Anaerobní káva se zpracovává pomocí anaerobní (bezkyslíkaté) fermentace. Tento proces je relativně novým trendem v průmyslu s kávou a přináší zcela unikátní a rozmanité chutě.

Za normálních okolností se kávová zrna fermentují přirozeně na vzduchu, kde jsou bakterie a kvasinky, které pomáhají přeměnit cukry v ovoci na kyseliny. Tento proces pomáhá utvářet konečnou chuť a aroma kávy.

Při anaerobní fermentaci jsou však kávové třešně (včetně zrna) umístěny do nádob, které jsou poté hermeticky uzavřeny. To znamená, že jakékoli bakterie nebo kvasinky, které jsou přítomny, musí fermentovat bez přístupu kyslíku. Tento proces vede k vytvoření jiných druhů kyselin, které mohou mít vliv na konečnou chuť a aroma kávy.

Výsledkem anaerobního procesu je káva s jedinečnými chutěmi a vůněmi, které mohou zahrnovat atypické tóny jako jsou tropické ovoce, kvas, víno, jogurt nebo karamel.

 
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 250 g
Chuť kávy ovocná
Kyselost střední
Výběrová ano
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky