Popis
Los Muertos Kolombi Výběrová Káva a Anaerobní 250 g
KÁVA: EL SALVADOR - APANECA ILAMATEPEC - FINCA EL LIMO - SHG EP - ANAEROOBLAST: APANECA - ILAMATEPEC - EL SALVADOR
Druh: arabica
Odrůda: icatu
Nadmořská výška pěstování: 1 200 m
Období sklizně: Říjen - březen
Proces: Anaerobní fermentace
Sušení: Terasy
Stupeň pražení: Střední
Acidita: vysoká
Cupping score: 87
Chuťový profil: Káva s květinovým aroma, chutí tropického ovoce, karamelu a vína
Anaerobní káva se zpracovává pomocí anaerobní (bezkyslíkaté) fermentace. Tento proces je relativně novým trendem v průmyslu s kávou a přináší zcela unikátní a rozmanité chutě.
Za normálních okolností se kávová zrna fermentují přirozeně na vzduchu, kde jsou bakterie a kvasinky, které pomáhají přeměnit cukry v ovoci na kyseliny. Tento proces pomáhá utvářet konečnou chuť a aroma kávy.
Při anaerobní fermentaci jsou však kávové třešně (včetně zrna) umístěny do nádob, které jsou poté hermeticky uzavřeny. To znamená, že jakékoli bakterie nebo kvasinky, které jsou přítomny, musí fermentovat bez přístupu kyslíku. Tento proces vede k vytvoření jiných druhů kyselin, které mohou mít vliv na konečnou chuť a aroma kávy.
Výsledkem anaerobního procesu je káva s jedinečnými chutěmi a vůněmi, které mohou zahrnovat atypické tóny jako jsou tropické ovoce, kvas, víno, jogurt nebo karamel.
Parametry
Hmotnost | 250 g |
Chuť kávy | ovocná |
Kyselost | střední |
Výběrová | ano |