Los Muertos Kolombi Výběrová Káva a Anaerobní 250 g

100 %
(2 hodnocení)
Los Muertos 250 g arabika Indonésie ovocná

Los Muertos Kolombi Výběrová Káva a Anaerobní 250 g

100 %
(2 hodnocení)
Los Muertos 250 g arabika Indonésie ovocná

Popis

Los Muertos Kolombi Výběrová Káva a Anaerobní 250 g

KÁVA: EL SALVADOR - APANECA ILAMATEPEC - FINCA EL LIMO - SHG EP  - ANAERO

OBLAST: APANECA - ILAMATEPEC - EL SALVADOR

 

Druh: arabica

Odrůda: icatu

Nadmořská výška pěstování: 1 200 m

Období sklizně: Říjen - březen

Proces: Anaerobní fermentace

Sušení: Terasy

Stupeň pražení: Střední

Acidita: vysoká

Cupping score: 87

Chuťový profil: Káva s květinovým aroma, chutí tropického ovoce, karamelu a vína 

 

Anaerobní káva se zpracovává pomocí anaerobní (bezkyslíkaté) fermentace. Tento proces je relativně novým trendem v průmyslu s kávou a přináší zcela unikátní a rozmanité chutě.

Za normálních okolností se kávová zrna fermentují přirozeně na vzduchu, kde jsou bakterie a kvasinky, které pomáhají přeměnit cukry v ovoci na kyseliny. Tento proces pomáhá utvářet konečnou chuť a aroma kávy.

Při anaerobní fermentaci jsou však kávové třešně (včetně zrna) umístěny do nádob, které jsou poté hermeticky uzavřeny. To znamená, že jakékoli bakterie nebo kvasinky, které jsou přítomny, musí fermentovat bez přístupu kyslíku. Tento proces vede k vytvoření jiných druhů kyselin, které mohou mít vliv na konečnou chuť a aroma kávy.

Výsledkem anaerobního procesu je káva s jedinečnými chutěmi a vůněmi, které mohou zahrnovat atypické tóny jako jsou tropické ovoce, kvas, víno, jogurt nebo karamel.

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Los Muertos
Hmotnost 250 g
Složení kávy arabika
Země původu Indonésie
Chuť kávy ovocná
Stupeň pražení střední
Kyselost střední
Odrůda Abyssinia, Ateng, Caturra, Gayo, Timtim, Typica
Výběrová ano
Způsob přípravy pro všechny typy příprav
Zobrazit více parametrů