Popis
Los Muertos Výběrová Káva Brasilia Bob o link Mirim 1 kg
KÁVA: Mantiqueira Mountains Pulped Natural Yellow Bourbon scr16+OBLAST: Carmo de Minas, Serra da Mantiqueira, BRAZIL
Druh: Arabica
Odrůda: yellow bourbon
Nadmořská výška pěstování: 1 100 - 1 300 m
Období sklizně: Květen až září
Proces: Přírodní
Sušení: Terasy nebo africké postele
Stupeň pražení: Střední
Acidita: nízká
Cupping score: 84
Chuťový profil: hrušky, karamel, hořká čokoláda, pražené mandle
Téměř 40% veškeré kávy na světě se produkuje v Brazílii - ročně to činí přibližně 3,7 milionu metrických tun. S tak obrovským objemem kávy, není divu, že země produkuje širokou škálu kávové kvality. Brazílie vyrábí všechno, od přírodní Robusty, přes neutrální a mírný Santos screen 17/18 až po charakteristický Rio Minas 17/18. V posledních letech začali brazilští producenti také výrazněji investovat do produkce výběrové kávy.
Dnes jsou nejproduktivnějšími regiony pro pěstování kávy v Brazílii Espirito Santo, São Paulo, Minas Gerais a Bahia. Většina brazilské kávy je pěstována na velkých farmách, které jsou postaveny a vybaveny tak, aby maximalizovaly produkční výstup prostřednictvím mechanické sklizně a zpracování. Poměrně rovný terén v mnoha částech brazilských kávových regionů ve spojení s vysokými minimálními mzdami vedl většinu farem k volbě tohoto typu mechanické sklizně před ručním výběrem.
V minulosti znamenala mechanizace, že běžným bylo strižní sklízení; nicméně dnešní mechanické sklízeče jsou stále citlivější, což znamená, že farmy mohou sklízet pouze zralé třešně při každém průchodu, což je dobrá zpráva pro producenty specialit.
V mnoha případech a na méně rovinatých částech farem se může používat smíšená forma 'manuálně mechanizované' sklizně, kde se zralá káva sklízí pomocí derriçadeira - druhu mechanizované hrablé, která používá vibrace k sklizni zralé třešně. Plachtovina je roztažena mezi kávovými stromy, aby zachytila třešně, když spadnou.
S pomocí těchto novějších a selektivnějších technologií se stále více farem zajímá a je schopno zajistit kvalitu kávy.
Parametry
Hmotnost | 1000 g |
Země původu | Spojené státy americké |
Chuť kávy | sladké ovoce |
Stupeň pražení | střední |
Kyselost | nízká |
Odrůda | yellow bourbon |
Výběrová | ano |