Popis
Lyofio Broskev plátky 100 g
Slaďoučké zralé broskve neodmyslitelně patří k létu, ale co kdybyste si jejich šťavnatou chuť a omamnou vůni mohli vychutnat po celý rok? To vám umožní lyofilizace. Zralé plody se nakrájí na plátky a projdou sušením mrazem, při němž se odstraní téměř veškerá voda.Broskve tak získají báječnou křupavost, ale přitom takřka neztratí vitamíny, minerály ani další živiny. Plátky se vám na jazyku zcela rozplynou a nebude vás trápit ani slupka, která u čerstvých plodů někdy bývá houževnatá.
Každý sáček obsahuje pouze 100% lyofilizované ovoce, bez přidaného cukru, siřičitanů nebo jiných aditiv. Lyofilizované broskve představují zdravou svačinku pro děti i dospělé, kterou můžete mít kdykoliv po ruce. Skladují se při pokojové teplotě a dlouho vydrží – stačí jen sáček chránit proti vlhkosti.
Jak si vychutnat lyofilizované broskve?
Sladké lyofilizované broskve si báječně rozumí s bílým jogurtem – přidejte tuto kombinaci do ovesné kaše nebo spolu suroviny rozmixujte a vytvořte proteinový drink. Mrazem sušené broskve ale využijete i ve slané kuchyni, například do zeleninových salátů nebo v kombinaci s vepřovou panenkou.
Náš tip
Potřebujete vykouzlit rychlý a výživný dezert? Rozmixujte lyofilizované broskve, tvaroh, trochu medu a špetku citronové kůry. Navrstvěte do mističek, ozdobte křupavými plátky broskví a pekanovými ořechy. Broskvový krém se výborně hodí i jako náplň do palačinek.
Lyofilizované broskve jsou plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené broskve si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Broskve obsahují vitamíny skupiny B a také vitamín C.
- Z minerálů v nich najdete nejvíce draslíku, který přispívá k normální činnost nervové soustavy.
- V broskvích se nachází také vápník, hořčík a železo.
- Broskve obsahují vlákninu, která přispívá ke zdravému trávení.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit lyofilizované broskve na Lyofio.cz
- 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
- celé plátky broskví, žádná drť
- úžasně křupavá textura
- znovuuzavíratelný obal
Země původu: mimo EU
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g
Tuky (g)
1,3
-> z toho nasycené mastné kyseliny (g)
0,1
Bílkoviny (g)
3,3
Vláknina (g)
7,6
Sacharidy (g)
86,5
-> z toho cukry (g)
55
Energie
375 kcal / 1642 kJ
Parametry
| Výrobce | Lyofio |
| Hmotnost | 100 g |