96 %
(20 hodnocení)
Lyofio 100 g Lyofilizované plátky
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
96 %
(20 hodnocení)
Lyofio 100 g Lyofilizované plátky
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Lyofio Mrazem sušený banán plátky 100 g

Nemáte po ruce banán nebo jste ho zapomněli sníst, když byl ještě čerstvý a přezrálý vám nechutná? Je na čase vyzkoušet banánové plátky sušené mrazem. Lyofilizovaný banán je sklizený v ten pravý moment. Ani nezralý, ani přezrálý. Proto chutná sladce a krásně voní. Sušení mrazem z něj odstranilo vodu, jinak se na složení nezměnilo nic – většina vitamínů a minerálů zůstala zachována. Díky vysokému obsahu vlákniny vás příjemně zasytí.

Už jste zkoušeli banánové chipsy, ale moc vás neoslovily? Lyofilizovaný banán s nimi nemá moc společného. Banánové chipsy bývají smažené, tvrdé a plné cukru. Naproti tomu se naše lyofilizované banánové plátky suší mrazem. Výsledkem jsou křupavé, křehoučké kousky banánu, které se na jazyku jen rozplývají. Bez přidaného cukru a tuku.

Jak si vychutnat lyofilizovaný banán?

Křupněte si lyofilizovaný banán jen tak samotný místo čerstvého banánu. Dodá vám energii a živiny v práci, při sportu i na túře. Lyofilizované plátky banánu přimíchejte do jogurtu, cereálií nebo je rozmixujte s mlékem na lahodný koktejl. Využijte lyofilizovaný banán místo čerstvého při pečení – na dochucení krémů nebo ozdobu dezertů.

Náš tip

Banán představuje zdravou svačinku pro naše nejmenší, ale kolikrát ho děti přinesly zpátky rozmačkaný v aktovce? Zabalte jim do školy raději lyofilizovaný banán. Je lehoučký a výživný, ale rozhodně nezhnědne a nezměkne.

Lyofilizované banány jsou plné vitamínů a minerálů

- Mrazem sušené banány si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.

- Banány jsou známé svým obsahem draslíku.

- Jeden čerstvý banán obsahuje asi třetinu doporučené denní dávky vitaminu B6.

- Banány dále obsahují vitamín C, hořčík, měď a mangan.

- Vysoký obsah vlákniny přispívá k dobrému zažívání.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit lyofilizované plátky banánů na Lyofio.cz

- 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru

- pořádně velké plátky ovoce, žádná drť

- úžasně křupavá textura

- znovuuzavíratelný obal

 

NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g

Vlhkost
≤5 %

Tuky (%)
1,1

  -> z toho nasycené mastné kyseliny (%)
0,1

Protein (%)
5,4

Vláknina (%)
10

Sacharidy (%)
82,4

  -> z toho cukry (%)
67

Energie
381,2 kcal / 1533 kJ
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Lyofio
Hmotnost 100 g
Lyofilizované ano
Forma plátky
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky