0 %
(0 hodnocení)
Mlýn Hamr
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
Mlýn Hamr
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Mlýn Hamr Ovesné vločky krmné 5 kg

Ovesné vločky směs krmné Vhodné pro doplnění vlákniny do klasické krmné dávky.

Vhodné pro doplnění vlákniny do klasické krmné dávky. Jsou lehce stravitelné a obsahují vysoké množství bílkovin, nenasycených mastných surovin a také sacharidů. Zařazení má pozitivní vliv na udržení zdraví a dobré kondice, zejména psů v zátěži, zklidnění zažívání.

Vhodné pro doplnění vlákniny do klasické krmné dávky. Jsou lehce stravitelné a obsahují vysoké množství bílkovin, nenasycených mastných surovin a také sacharidů.

Zařazení má pozitivní vliv na udržení zdraví a dobré kondice , zejména psů v zátěži, zklidnění zažívání , doplnění důležitých vitamínů řady B, minerálů (např. vápník a fosfor) a vlákniny.

Výborně chutnají zalité vývarem a se zeleninou.

Skladovat v suchu. 

- Charakteristika:  Tepelně opracované zrno ovsa zbavené pluchy, s mechanicky narušenou strukturou. Hydrotermická úprava suroviny, je proces, kdy se zrno po určitou dobu napařuje na teplotu přes 90 °C ( krátkodobě až 130 °C ), poté se při průchodu mezi dvěma válci rozmáčkne na vločku a dosuší. Díky spolupůsobení kombinace teploty, vlhkosti a tlaku vzniká nový finální produkt - vločka. Hydrotermické vločkování významně zvyšuje krmnou hodnotu zrna a předčí tak jiné způsoby úpravy zrnin. Zvyšuje stravitelnost nejen škrobu, ale i proteinů a tuků, které zrniny obsahují. 

Ovesné vločky jsou v potravinářské kvalitě. Tzn. že jsou zbavené pluchy a jde jen o mačkanou čistou obilku. Mají obecně vysoký obsah bílkovin 13,5 %, nenasycených mastných kyselin, slizových látek, vitamínů B1, B6 a E, železa a vápníku 0,6 %. Obsahují též fosfor, lecitin a alkaloid avenin, významný především pro koně. Dále obsahují průměrně 62 % škrobů a 6,6 % tuku. Je to vysoce energetické krmivo - SEk 14,4 MJ, proto je nutné hlídat u koní krmné dávky podle stupně zátěže. Není proto vhodné podávat tento oves koním nemocným, nebo zotavujícím se z nemoci a koním, kteří nemají dostatek pohybu, pak může způsobit koliku, nebo černé močení.

Při hydrotermickém vločkování dochází ke změnám fyzikálně-chemických vlastností zrna:

-  Mechanická změna struktury zrna - vytvoření vločky.

-  Rozbití matrice proteinů obalujících škrobové zrna zpřístupní živiny pro jejich snadné a dokonalé trávení.

-  Zmazovatění škrobu během napařování. Podstatná část celkové energie - 50 až 80 procent - je v zrnu uložena ve formě škrobů. Zmazovatění škrobu zvyšuje rozpustnost a rozsah trávení škrobu v zažívacím traktu zvířete.

- Dávkování pro koně:  cca 400 - 2000 g / den - dle úrovně zátěže a konstituce zvířete!

- Skladování a spotřeba: Skladujte v dobře uzavřených obalech, nejlépe papírový pytel. Pokud budou ovesné vločky v PVC obalu, pozor na kondenzaci vody uvnitř sáčku, při rychlých teplotních změnách. Pokud vám vločky napadnou moly, spotřebujte jej co nejdříve ( zvířatům to vůbec nevadí ).

Spotřebujte max. do 12 měsíců od data výroby
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Mlýn Hamr
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky