Popis

Nikka Coffey Malt 45% 0,7 l (karton)

Chuťový profil
Vůně: Plná, bohatá, citrusová. Citron, hrušky, pepř, vanilka, káva s mlékem.

Chuť: Hladká a vytříbená. Citrusy (mandarinky, pomeranče), káva, pralinky, vanilkový krém, švestky a ryngle, rumové tóny. V závětu sušené švestky, mirabelky, lékořice.
Inovativní přístup
Další produkt z dílny japonské společnosti Nikka, který dokládá nejen její zkušenost, ale také pověstný inovativní přístup. Nikka Coffey Malt se vyrábí v japonské destilerii Mijagikjó výlučně ze sladového ječmene. Jediný důvod, proč není řazená mezi single malt whisky, je destilační zařízení, na kterém vzniká – nejedná se totiž o pot still (jako v případě skotských single maltů), ale o kolonu, na které běžně vznikají obilné whisky. Proto je, tak trochu paradoxně, i Nikka Coffey Malt řazena mezi single grain whisky. Unikátní výrobní postup vede ke vzniku whisky s naprosto mimořádnou chutí a texturou, jíž ocení nejen milovníci této kategorie.

Coffeyho destilační zařízení
Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém whisky, gin a vodka Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Takecuru, zakladatel společnosti Nikka a otec japonské whisky, v 60. letech dovézt ze Skotska rovnou dva jeho exempláře kvůli neobyčejnému charakteru a textuře, které destilátům propůjčuje. Výsledná řada Nikka Coffey je nejen skvělou ukázkou toho, jaký vliv má použití Coffeyho destilačního zařízení na výsledný produkt, ale také dokonalým dokladem umu a kreativity, kterými je společnost Nikka proslulá.

Příběh
V roce 1918 se mladý Masataka Taketsuru vydal do Skotska. I když jeho rodina odedávna vyráběla tradiční japonské saké, jeho srdce si získala whisky. Zapsal se na Univerzitu v Glasgow a stal se vůbec prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky. Jako učeň prošel několika skotskými regiony, včetně vyhlášeného Speyside. 

Po návratu do Japonska si brzy uvědomil, že pokud chce vyrábět skutečně znamenitou a autentickou whisky ve skotském stylu, potřebuje se osamostatnit. A tak v roce 1934 založil Nikka Whisky a vybudoval první palírnu v Yoichi. Lokalita v mnoha ohledech připomínala město, kde Masataka studoval. A tak se zrodila špičková japonská whisky, která si v ničem nezadá se svým skotským protějškem.

Zahir Touch
Ingredience: 

- 40 ml whisky Nikka Coffey Malt
- 10 ml trnkového ginu
- 10 ml Aperolu

Postup přípravy: 

- Všechny ingredience na led odměříme míchací sklenice.
- Promícháme a přecedíme do vychlazené sklenice.
- Zastříkneme pomerančovou kůru a ozdobíme jedlou květinou.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce The Nikka Whiskey Distilling Co.
Značka Nikka
Objem 0.7 l
Alkohol 45 %
Země původu Japonsko
Druh balení karton