0 %
(0 hodnocení)
Crown Frozen Foods - Německo
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
Crown Frozen Foods - Německo
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Okra mražená krájená 340 g

Okra mražená / krájená - 340g
Okara má jemnou chuť a jedinečnou texturu.
V Sýrii, Tunisku, Egyptě, Řecku, Íránu, Iráku, Jordánsku, Libanonu, Turecku, Jemenu a dalších částech východního Středomoří, včetně Kypru a Izraele, se okra běžně používá v dušených pokrmech (přípravou podobných českému guláši) se zeleninou a masem. Tato zelenina je také velmi oblíbená v západní Asii, severní Indii a Pákistánu. V Karibiku se okra podává ve formě polévky, často s rybou.
A tak si tuto poživatinu rádi zařadíme do jídelníčku, protože okra obsahuje velké množství látek s příznivými účinky na zažívací trakt. Sklizené tobolky mají malou energetickou hodnotu, tedy se hodí pro redukční diety.
Obsah důležitých látek: 3 % bílkovin, 7 % tuků, asi 1% minerálních látek a až 30mg % vitaminu C.
Tipy na přípravu okry
Okra s olejem a tomatovou omáčkou
Suroviny: 500 g čerstvé (případně konzervované) okry, 4–5 zralých rajčat, 4 polévkové lžíce rajčatového protlaku, 4 prolisované stroužky česneku, 1 nadrobno nakrájená cibule, 1 brambora pokrájená na plátky, šťáva z poloviny citrónu, feferonka, olivový olej, nadrobno nakrájená nať hladké petrželky nebo kudrnky, cca 250 ml vody, sůl, pepř.
Postup přípravy receptu:
Čerstvou okru dobře omyjeme, očistíme – tenkým řezem odkrojíme tvrdší část kolem stopky, okru tak povrchově seřízneme do špičky jako tužku.
Na 2 polévkové lžíce olivového oleje opečeme cibuli, přidáme prolisovaný česnek. Cibule ani česnek nesmí zhnědnout. Přidáme oloupaná, na hrubém struhadle propasírovaná rajčata, rajčatový protlak, citrónovou šťávu, pepř, sůl a podlijeme vodou. Dobře promícháme, poté lehce vmícháme okru a na povrch položíme tenké plátky brambory. Dále už nemícháme, aby se okra nerozmělnila, v případě potřeby jen krouživě pohybujeme celým hrncem.
Vaříme pod pokličkou na mírném ohni tak dlouho, až se šťáva zahustí a okra je měkká – podle velikosti cca 15 min. Ke konci přidáme petrželovou nať, 2 polévkové lžíce oleje a dochutíme solí. Podáváme teplé, s chlebem.
Okra na kari
Suroviny: 500 g mletého masa, 1 cibule, 600 g okry, 6 rajčat, 2 lžičky oleje, 4 lžičky kari, sůl, pepř.
Suroviny na oblohu: bílý jogurt s česnekem, rozinky, arašídy, strouhaný kokos.
Postup přípravy receptu:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kari, asi minutu opékáme, pak dáme mleté maso a mícháme, až zhnědne. Potom vsypeme očištěnou okru, osmahneme, přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a asi 30 minut dusíme. Podáváme s vařenou rýží a obložíme miskami s česnekovým jogurtem, spařenými rozinkami a arašídy.
Okra na indický způsobIngredienceCibule 2 ksČesnek 2 stroužekZelená chilli paprička 1 ksMletý kmín 2 lžičkaKoriandr - mletý 2 lžičkaRostlinný olej 2 lžíceCitrónová šťáva 
Okralusky ibišku jedlého 350 gZázvorasi 1,5 cm velký kousekPostup přípravy receptu:
Konce okry odkrojíme a zbytek nakrájíme na asi 1,5 cm dlouhé kousky. Jednu cibuli nasekáme na kousky a spolu s česnekem, zázvorem, chilli papričkou a 6 lžícemi vody rozmixujeme na hladkou pastu. Potom do směsi zamícháme kmín a koriandr. Druhou cibuli nakrájíme na kolečka a na pánvi osmažíme do zlatova. Potom ji vyndáme na talíř.
Na pánev dáme rozmixovanou směs a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty. Pak přidáme okru, citrónovou šťávu a 7 lžic vody. Přikryjeme a na mírném plameni dusíme asi 10 minut. Na talíři posypeme okru kousky smažené cibule.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Crown Frozen Foods - Německo
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky