Popis
Popkornovač.cz Cukr na cukrovou vatu a popcorn Jahoda 200 g
Cukr Jahoda Natural Color na sladký popcorn a na cukrovou vatu (200g)Speciální, barevný (s přírodním barvivem) cukr s příchutí jahod pro výrobu sladkého popcornu a cukrové vaty. Při použití námi dodávaného výrobníku cukrové vaty vystačí jedno balení cukru na 20 porcí voňavé cukrové vaty. Cukr s přírodním barvivem má méně výraznou barvu oproti cukru s umělým barvivem.
Sladký popcorn lze připravovat pouze v přístrojích, které jsou určeny na výrobu sladkého popcornu.
Originální cukry na popcorn a cukrovou vatu od Popkornovač.cz
Cukry na popcorn a cukrovou vatu jsou vyrobeny podle naší vlastní receptury. Při výrobě klademe důraz nejen na chuť a vůni, ale také na konzistenci, aby se cukr dal použít jak na výrobu sladkého popcornu, tak i na výrobu nadýchané cukrové vaty.
V přípravě domácího popcornu a cukrové vaty se vyznáme
Nechceme být "obyčejným" obchodem, který prodává zboží, jenž zná pouze z obrázků či propagačních materiálů výrobců. Dobře si uvědomujeme, že osobní zkušenost s konkrétním produktem je jedinou možností, jak se s ním dokonale seznámit - ověřit jeho vlastnosti, spolehlivost, v případě surovin i jejich chuť. Proto veškeré produkty před uvedením do prodeje osobně testujeme, zkoušíme a samozřejmě i ochutnáváme. Díky tomu Vám můžeme nabídnout pouze kvalitní a ověřené výrobky, poradit s výběrem a v neposlední řadě předat naše zkušenosti a tipy pro správnou přípravu čerstvého, chutného domácího popcornu či cukrové vaty. Níže uvádíme námi odzkoušený a doporučený návod na přípravu popcornu a cukrové vaty s touto směsí.
Návod na přípravu sladkého popcornu v popkornovači, který kukuřici praží horkým vzduchem, nebo v silikonovém popkornovači (misce) do mikrovlnné trouby
"Horkovzdušné" popkornovače nejsou určeny pro přímou přípravu sladkého popcornu (nesmí se do nich dávat cukr a ani žádná jiná ochucovadla nebo tuk!). Ale i tak, se s jejich pomocí dá sladký popcorn připravit. Pro přípravu sladkého popcornu použijte kukuřici typu mushroom. Upražte dávku (100g kukuřice) čerstvého popcornu a vypukovaný popcorn dejte do většího hrnce. Nyní je potřeba rozpustit 50g ochuceného cukru. Pro rozpuštění doporučujeme použít menší hrnec se silným dnem, aby došlo k rozvoměrnému rozpouštění cukru. Jakmile bude cukr rozpuštěný, rovnoměrně jím zalijte připravený popcorn. Poté popcorn důkladně pomocí např. vařečky, promíchejte a nechejte cca 5min. odstát. Mezitím cukr zchládne. Poté popcorn ještě jednou promíchejte - dojde tak "rozlámání" větších kusů popcornu, které se k sobě cukrem přilepily. Během přípravy dbejte zvýšené opatrnosti - rozpuštěný cukr je velmi horký a mohlo by dojít k poranění. Sladký popcorn nikdy nepřipravujte v domácích popkornovačích, u kterých není výslovně v návodu uvedeno, že jsou vhodné pro přípravu sladkého popcornu, mohlo by dojít k jejich nenávratnému poškození či ke zranění!
Návod na přípravu sladkého popcornu v popkornovači Retro Classic
Do kotlíku přístroje nalijte 1 a půl odměrky (je součástí balení) oleje a nechte popkornovač podle návodu k obsluze 3-4 minuty nahřát. Poté jej vypněte a do kotlíku přidejte 1 "zarovnanou" odměrku (také je součástí balení) kukuřice typu mushroom a 20g ochuceného cukru a popkornovač opět zapněte. Jakmile přestane kukuřice pukat, popkornovač vypněte a vyklopte kotlík s vypukaným popcornem. Tento postup je odzkoušen s námi dodávanou kukuřicí a cukrem. Do kotlíku nedávejte více než uvedených 20g cukru! Dbejte zvýšené opatrnosti a před konzumací popcornu počkejte, než zchládne.
Návod na přípravu sladkého popcornu v popkornovači Whirley-Pop
Do popkornovače Whirley-Pop nalijte 4 polévkové lžíce oleje a dejte na zapnutý sporák. Po celou dobu pražení popcornu a prvotního "rozpálení" oleje musí být víko popkornovače zavřené. Jakmile se olej rozpálí (cca po 1-2 minutách) nasypte dovnitř 50g kukuřice typu mushroom a 20g ochuceného cukru pro výrobu popcornu. Pomalu a průběžně otáčejte klikou po celou dobu pražení kukuřice. Celá dávka kukuřice je vypukaná po cca 3-4 minutách. Jakmile začne pukání kukuřice zpomalovat, odstavte popkornovač ze sporáku. Opatrně odklopte horní víko popkornovače a hotový popcorn přesypte do servírovací mísy. Do kotlíku nedávejte více než uvedených 20g cukru! Uvedené časové lhůty jsou pouze orientační - závisí na jakém sporáku popkornovač používáte. Tento postup je odzkoušen s námi dodávanou kukuřicí a cukrem.
Náš tip
Pro dosažení co nejlepšího výsledku při výrobě popcornu doporučujeme použít námi odzkoušený olej s máslovou příchutí.
Návod na přípravu cukrové vaty s domácím výrobníkem cukrové vaty
Tento postup je vhodný pro většinu běžně dostupných domácích výrobníků cukrové vaty. Před začátkem výroby cukrové vaty si však pečlivě přečtěte návod k obsluze k přístroji, ve kterém budete cukrovou vatu připravovat. Před přípravou první porce cukrové vaty nechejte zhruba 5 minut výrobník cukrové vaty nahřát a pak jej vypněte. Poté pomocí dodávané odměrky nasypte do středové "hlavy" výrobníku vaty cukr - počkejte až se "hlava" zcela zastaví. Doporučujeme necelou odměrku (cca 10g). Je důležité, aby byl cukr rovnoměrně rozprostřen. Připravte si špejli, na kterou budete vyrobenou cukrovou vatu namotávat. Vhodné jsou dřevěné hranaté špejle z naší nabídky, na které se vata velmi dobře namotává. Zapněte výrobník a během pár okamžiků se začne tvořit cukrová vata, kterou namotávejte na špejli dle tohoto postupu: Držte špejli ve svislé poloze, otočte ji několikrát zevnitř kolem mísy. Pak špejli položte vodorovně a otáčejte s ní nad rotující "hlavou" a navíjejte tak cukrovou vatu. Když je cukrová vata hotová, výrobník vypněte. Pro výrobu další cukrové vaty postup opakujte.
Složení
cukr, ochucující a aromatická látka, arabská guma, přírodní barvivo: anthokyany.
Průměrné nutriční hodnoty ve 100g
energetická hodnota 1700 kJ/400 kcal
tuky 0 g z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
sacharidy 100 g z toho cukry 100 g
bílkoviny 0 g
sůl 0 g
Parametry
Výrobce | Popkornovač.cz |