0 %
(0 hodnocení)
Porto-Muiños Bio
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
Porto-Muiños Bio
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Porto-Muiños Mořské řasy Kombu BIO 25 g

Mořské řasy Kombu BIO mají vůni mořské vody a lehce kouřovou chuť. Jsou vhodné k přípravě vývarů a fumetů. Usnadňují vaření zeleniny a luštěnin. Zvýrazňují chuť připravovaných pokrmů a mohou být použité jako koření. Jsou známé také pod názvem Kelp.

Mořské řasy Kombu pochází z divoké přírody z čistých vod Atlantského oceánu a jsou sbírány ručně u pobřeží Galicie ve Španělsku. Tato oblast soutoku Atlantského oceánu s Kantaberským mořem na jihu Biskajského zálivu se vyznačuje vydatným slunečním svitem a čistou oceánskou vodou. Díky těmto podmínkám zde vznikl unikátní podmořský ekosystém bohatý na různé druhy mořských řas.

Mořským řasám se často říká mořská zelenina. Tato zelenina mořského původu má vynikající nutriční vlastnosti a velký potenciál ve světě správné výživy. Malé množství mořských řas dodá většině pokrmů bohatou chuť a zvyšuje jejich nutriční hodnotu. Mořské řasy jsou bohaté na minerály a stopové prvky jako například jód. Mají vysoký obsah vlákniny a obsahují kvalitní bílkoviny.

Mořské řasy od společnosti Porto-Muiños jsou pěstovány a sklízeny podle pravidel ekologického zemědělství a nesou označení BIO. Také splňují podmínky certifikace V-Label, která je známkou kvality pro veganské a vegetariánské produkty. Jedná se o regulovaný a udržitelný ruční sběr mořských řas ve volné přírodě na pobřeží při nízkém přílivu nebo s potápěním pod vodou v povolených oblastech jejich přirozeného výskytu. Řasy se suší při nízkých teplotách a po zabalení jsou připraveny k použití v kuchyni jako všestranná přísada k přípravě různých druhů pokrmů.

Příprava: Vzhledem k vysokému obsahu jódu se řasy Kombu spíše nedoporučují ke konzumaci a měly by se používat hlavně při přípravě vývarů a fumetů (silně redukované vývary a koncentrované šťávy).

Vývar: Vařte v poměru 1 gram sušených Kombu na jeden litr vody po dobu nejméně 35-40 minut. Po uvaření Kombu vyjměte. Můžete je také vařit jako přísadu do dušených pokrmů, kterou na konci odstraníte.

Hydratace (namáčení ve vodě): ponořte na 20 minut do vody. Poté vodu vyměňte a nechte řasy namočené dalších 20 minut. Po namočení zvýší svou suchou hmotnost přibližně 7krát.

Použití: Tradičně se používají k aromatizaci vody, která se používá k přípravě polévek, vývarů, rýže, dušeného masa, omáček a také k vaření masa, ryb a mořských plodů. Vzhledem k vysokému obsahu jódu se řady Kombu spíše nedoporučují ke konzumaci a měly by se používat hlavně při přípravě vývarů a fumetů (silně redukované vývary, koncentrované šťávy). Obecně zvýrazňují chuť připravovaných pokrmů. Usnadňují vaření zeleniny a luštěnin. Mají zahušťovací schopnost, což je velmi užitečná vlastnost při přípravě omáček. Ve formě prášku jsou vhodné jako koření. Vařené se mohou přidat do salátů. Jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Místo sběru: Tvoří listnaté lesy pod vlnami a rostou přichycené ke skalám na pobřežích, které jsou více či méně otevřené vlnám. Dávají přednost chladným vodám skalnatých pobřeží, kde tvoří součást životního prostředí mnoha ryb, bezobratlých a dalších řas.

Vlastnosti:

Chuť a vůně: Vůně mořské vody s lehce kouřovou, jódovou chutí

Barva: Žlutohnědá nebo zlatavá. Bílá barva, která se na řasách může objevit, pochází z jejich vlastních solí, které působí jako přírodní konzervant.

Textura: Masitá, křupavá a mírně chrupavčitá

 

Výživové údaje na 100 g (řas v usušeném stavu):

energetická hodnota 745 kJ / 179 kcal

tuky
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Porto-Muiños
Bio ano
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky