75 %
(11 hodnocení)
Proficook ponorné vařiče Displej Nastavitelná teplota Funkce udržení teploty
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
75 %
(11 hodnocení)
Proficook ponorné vařiče Displej Nastavitelná teplota Funkce udržení teploty
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Profi Cook SV 1126

POPIS
Univerzální ponorný vařič SV 1126 od výrobce Profi Cook využijete při vaření metodou Sous-Vide, což je vaření při nízké konstantní teplotě, kdy je zachováno maximum chuti, vůně, šťávy a vitamínů. Tento vařič Sous Vide je přenosný, můžete s ním vařit v jakékoliv žáruvzdorné nádobě s výškou cca 18 cm. Vařič je vybaven multifunkčním LED displejem, který vám ukáže zvolenou teplotu, aktuální teplotu a časovač. Elektronický volič teploty je modře podsvícen a umožní vám nastavení teploty v rozsahu od 25 do 100 °C (po 0,1 °C). 

Vařič má funkci udržování teploty, funkci automatického vypnutí při nízké hladině vody a lze použít jako jogurtovač. Konstantní teplota se udržuje díky preciznímu oběhovému čerpadlu a vodní cirkulace je 7 - 8 l/min. Dále vás potěší 99hodinový časovač a nastavitelný montážní klip. Vařič SV 1126 se snadno ovládá a čistí. Má dotykový ovládací panel. Tělo je vyrobeno z nerezové oceli a je opatřen ergonomicky tvarovanou rukojetí.

TIP: Cílové teploty pro daný typ masa, ryby, vejce nebo zeleninu a doporučené časy vaření metodou Sous Vide najdete v přehledných tabulkách.
SPECIFIKACE
Příkon: 800 W

Napětí: 230 V

Frekvence: 50 Hz

Typ vařiče: ponorný

Rozsah teplot: 25 - 100 °C (po 0,1 °C)

Max. odchylka teploty: +/- 0,5 °C

Cirkulace vody: 7 - 8 l / min

Časovač: až 99 h

Materiál: nerezové tělo, odolný plast (úchop)

Barva: stříbrná, černá
 

A jak to vlastně funguje?
Metoda Sous Vide byla tajemstvím těch nejlepších šéfkuchařů po desetiletí, nyní je ale dostupná i pro běžné uživatele. Jedná se o přípravu potravin za nižších teplot ve vakuu.
   

Ochutit
  Zavakuovat   Zlehka vařit
Maso připravované ve vakuu si zachovává všechny své přírodní chutě. Pokud jej ale ještě dobře ochutíte, prostoupí chuť koření celým masem.
 
 Nejdůležitější moment celého postupu - vakuování. Tímto krokem vysajete vzduch ze sáčku, uzavřete jej a zabráníte tak, aby chutě a aroma opustilo sáček během vaření 
 
Při této metodě se ingredience vaří déle, jemněji a při nižších teplotách. Pokud chcete hovězí medium rare, neměli byste například překročit teplotu 56,5°C.

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Proficook
Typ ponorné vařiče
Displej ano
Nastavitelná teplota ano
Funkce udržení teploty ano
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Podobné produkty