100 %
(1 hodnocení)
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
100 %
(1 hodnocení)
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Profikoření - Želatina agar 850, mořské řasy, prášek (50g)

Agar 850, mořské řasy, prášek - E406
 
Agar označovaný také jako agar-agar nebo kanten, je přírodní čistě rostlinný polysacharid vyskytující se v červených mořských řasách v oblasti Japonska, Indie a Nového Zélandu. 
Díky své vysoké želírující schopnosti se používá jako náhražka želatiny. Rozpouští se při teplotě 85°C a narozdíl od želatiny tuhne již při 40°C, není tedy nutné výsledný produkt dávat do lednice.
Agar vzniká povařením mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po vychlazení gelovitou konzistenci až nakonec ztuhne. Vzniklá hmota se suší, krájí a mele na výsledný prášek.
 
Vzhled a barva: bílý, lehce nažloutlý prášek.
Složení: 100% mořské řasy
 
Výsledný gel
Vzhled a barva výsledného gelu: průhledný, čirý gel
Vůně a chuť: bez chuti a bez zápachu
Síla gelu: 880 g/cm2
 
Dávkování:
4g - 15g agaru na 1 litr vody dle požadované pevnosti výrobku. Agar zamícháme do studené vody a přivedeme k varu na 3-5 minut.
Stejně jako želatina tak i agar netuhne za přítomnosti enzymů z čerstvého ovoce, jako je kiwi, papája, ananas, mango či broskve. Raději je nepoužívejte čerstvé ale kompotované.
 
Pozitivní účinky:

je bohatým zdrojem vápníku, jódu a železa a kyseliny listové
z výživovýho hlediska je agar rozpustná vláknina a ta je důležitá pro zdravou střevní mikroflóru
je nekalorická, díky tomu, že neobsahuje prakticky žádné bílkoviny, tuky ani cukry

 
Použití:

především jako želírující prostředek, je pevnější než želatina
vhodný jako zahušťovadlo, stabilizátor, emulgátor
přidává se do pekařských výrobků, krémů
do nápojů, zmrzlin, cukrovinek, zavařenin, želé
zákusky, pudingové dezerty- panna cotta, cheesecake
ideální pro vegany a vegetariány

 
 
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Zobrazit více
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky