Popis
Provita Rýže jasmínová 0,5 kg
Jasmínová rýže má typickou jemnou přirozenou vůní květin. Má kratší silnější zrna. Po uvaření je lepivější, hodí se více k omáčkám, ke sladkým pokrmům a tradičně je součástí asijské kuchyně.Použití rýže?
K zapékání, jako náplň do zeleniny, jako příměs mletého masa, do polévky jako zavářka.
Nasladko, jako nákyp, rýžová kaše, do dezertů, do koláčů, i k přípravě sladkých krémů a náplní.
Ke všem asijským jídlům.
Jako příloha, díky své lehké lepivosti se hodí více k jídlům s omáčku
Jak připravit rýži?
Jasmínovou rýži propláchněte a vařte v dvojnásobném množství vody asi 20 minut. Jaký je rozdíl mezi vařením a dušením rýže, to si přečtěte si v našem samostatném článku "Jak uvařit rýži?" V dalším článku se dozvíte jaké jsou jednotlivé druhy rýže, jak dlouho se která rýže vaři a k čemu je nejvhodnější?
Složení Rýže jasmínová Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Skladování Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Parametry
Výrobce | Provita |