Popis
Šumavská Zvěřina Divočák kýta bez kosti cca 2.4 kg
Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Divočák kýta je velice chutné šťavnaté maso, které je vhodné k různým úpravám a jeho chuť ho řadí na jedno z prvních míst všestranného použití v kuchyni.Vhodná na dušení, pečení, případně řízky nebo steaky.
TIP NA RECEPT: KANČÍ KÝTA S POVIDLOVOU OMÁČKOU
Budete potřebovat: 800 g kančí kýty1 ks velké cibule0.5 lžíce sádla100 g slaniny1 ks mrkve1 ks petržel3 stroužky česneku8 kuliček jalovce3 ks bobkového listu0.5 lžičky drceného kmínu0.5 lžičky tymiánu4 špetky mletého pepře4 špetky soli300 ml hovězího vývaru2 lžíce švestkových povidel50 g perníku na strouhání - volitelné
Postup přípravy: Očištěné maso nakrájejte na silnější plátky. Na rozehřátém sádle lehce orestujte oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou slaninu. Přidejte oloupanou a na větší kousky nakrájenou mrkev a petržel, celé, oloupané stroužky česneku a nakrájené maso. Restujte, až se maso „zatáhne“. Přidejte všechno koření, osolte, opepřete a zalijte vývarem (můžete zalít i červeným vínem) a vařte, až je maso měkké. Omáčku propasírujte a do omáčky vmíchejte povidla. Omáčku můžete podle chuti zahustit strouhaným perníkem.
O ZNAČCE
Prodejem zvěřiny se zabýváme již od roku 1996 a jako rodinná firma od samého počátku klademe velký důraz na vysokou kvalitu, solidní jednání a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Nabízíme zvěřinu od zvěře spárkaté, pernaté až po zajícovité. Převážnou část zvěřiny vykupujeme v oblasti Šumavy, Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Svoz zvěřiny zajišťujeme vlastními vozidly a pro zajištění dobré kvality vykupované zvěřiny provádí výkup pouze rodinní příslušníci. Zvěřinu vykupujeme rovněž v místě provozovny.
V říjnu 2014 jsme získali na naše výrobky certifikát "ŠUMAVA originální produkt", který jsme v roce 2016 opět obhájili. Na jaře roku 2017 jsme zažádali o ocenění značkou KLASA, kterou jsme od 1.7. 2017 získali na tři produkty.
Parametry
Výrobce | Šumavská Zvěřina |