94 %
(25 hodnocení)
Van Houten 125 g kakao
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
94 %
(25 hodnocení)
Van Houten 125 g kakao
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Van Houten Kakao 125 g

Originální prémiový kakaový prášek Van Houten se vyznačuje jemnou vůní a krásnou tmavě hnědou barvou. Kromě nápojů ho stejně dobře využijete i při pečení, na přípravu polev nebo náplní.

Vysoce kvalitní kakaový prášek Van Houten se vyznačuje jemnou vůní a krásnou tmavě hnědou barvou. Tučnost je 20/22%. Kakao je uloženo v praktické plechové dóze a je samozřejmě vhodné i pro pečení, přípravu polev či náplní.

Kakao, které se objevovalo ve formě kakaovníkových lusků již v období kolem roku 300 našeho letopočtu na Mayských kresbách, označil botanickým názvem „Theobroma Cacao L“ (Potrava bohů) známý švédský přírodovědec a lékař Carl Linné v roce 1753.

Tradice značky Van Houten začíná v roce 1828, kdy došlo k zásadní revoluci ve výrobě kakaa, které do této doby bylo výsadou pro vyšší společenské třídy. Holandský chemik Coenraad Johanes van Houten vynalezl hydraulický lis, s jehož pomocí poprvé oddělil kakaové máslo od křehké kakaové sedliny, která mohla být posléze rozemleta na kakaový prášek. Díky tomuto patentu došlo ke zlevnění výroby a k velkému rozšíření kakaa.

Ideální příprava kakaového nápoje je jednoduchá.

Nejdříve ohřejeme mléko. Odlijeme malou část mléka a z kakaa a cukru utřeme jemnou kašičku. Kašičku lehce zamícháme do zbylého horkého mléka. Nápoj se nechá za stálého míchání (od spodu, aby nedošlo k připálení mléka) projít varem. Hotové kakao odstavíme z ohně a ihned naléváme do šálků. Dobrou chuť!
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Van Houten
Hmotnost 125 g
Druh kakao
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky