Popis
Vinařství Karel Válka Hroznové želé Bio Muškát moravský 200 g
Hroznové želé se vyrábí z odkaleného moštu, je tedy nealkoholické a chutí připomíná spíše hroznový mošt než víno. Díky své jemné chuti se dá výborně použít k dezertům, palačinkám, masu nebo k výrazným slaným sýrům.Muškát moravský zvaný mopr vznikl v 80. letech křížením odrůd Muškát Ottonel a Prachttraube v Polešovicích. Do té doby tu nebyla odrůda s muškátovým aroma, která by byla vhodná pro zdejší vinařské oblasti.
Víno oplývá květinovou vůní i chutí, někdy s tóny černého rybízu.
Hroznové želé vyrábí rodinné vinařství Válkových, které se soustředí na bio produkci. Vinohrady se nacházejí přímo pod slunnými svahy kopce Výhonu u Židlochovic.
Parametry
Výrobce | Vinařství Karel Válka |
Hmotnost | 200 g |