Žufánek Absinth St. Antoine 70% 0,5 l (holá láhev)
Základ tvoří velejemný obilný líh, ve kterém se po přesně stanovenou dobu macerují vybrané byliny a koření. Po maceraci dochází k destilaci, ze které vznikne čirý destilát. Do takto vzniklého destilátu se přidá další díl bylin, které dodají absintu specifickou barvu a ještě více umocní již tak mocné aroma a chuť. Zelenou barvu absint získává díky rostinnému chlorofylu. Časem ale dochází k jeho zhnědnutí (zvláště v čiré láhvi) a tak je dobře uležený a přírodně barvený absint olivově-hnědý. V současné době se prodává 2. šarže, která byla vyrobena v listopadu 2008. Přirozeným jevem přírodně barveného absintu je tvorba sedimentu. Není to vada nápoje, ale důkaz přírodního původu. Chemicky obarvený absint se vám totiž opravdu nezakalí... Nezapomeňte prosím také na to, že pití neředěného absintu je považováno za barbarství. Absinthe se připravuje pomalým přiléváním ledové vody do skleničky s absintem v poměru asi 1:3 (viz. článek na Lihovinkách). Získáte tak sklenici lahodného bylinného nápoje s obsahem alkoholu stejným, jako víno.