0 %
(0 hodnocení)
Zwilling Černá bambus 24 cm 13.8 cm
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
Zwilling Černá bambus 24 cm 13.8 cm
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Zwilling Sujihiki 5000MCD 24 cm

"Nůž každého kuchaře představuje pohled do jeho duše."
Rokusaburo Michiba, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař
Extrémně ostrý japonský nůž SUJIHIKI s štíhlou dlouhou čepelí vyniká v plátkování jemného masa. Nízká výška čepele snižuje tření a nůž tak snadněji proniká masem. Pokud jste doposud pracovali s evropskými noži, překvapí vás čepel svou neobyčejnou jemností. SUJIHIKI je japonskou zdokonalenou verzí západního filetovacího nože. Bez větší námahy nakrájíte na jemné plátky syrové maso a ryby. Nepřekonatelnou geometrii nože oceníte i při porcování pečeně, šunky nebo drůbežích prsou. Pokud patříte k milovníkům hovězího carpaccia, měl by se tento nůž stát povinnou výbavou vaší kuchyně. Komfortní skvěle vyvážená březová rukojeť tvaru "D" skvěle padne do ruky.
Doporučení: vzhledem k jemnosti čepele, není tento nůž vhodný k práci s masem obsahujících kosti.
Specifikace: délka čepele 24 cm, délka rukojeti 13,8 cm, hmotnost 0,161 kg
Řada nožů MIYABI 5000MCD kombinuje dokonalou funkčnost, ergonomii a jedinečný design. Každý jednotlivý nůž je výsledkem autentické mistrovské práci z „města nožů“ Seki. Tradiční řemeslná práce a moderní technologie daly vzniknout té nejvyšší možné kvalitě mezi komerčně vyráběnými noži. Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC63 je zapouzdřeno ve 100 vrstvách oceli dvou různých tvrdostí. Speciální úprava čepele přiznává strukturu vrstev, a každý nůž má tak originální neopakovatelný, damascénský květinový vzor. K dosažení ještě lepších vlastností oceli bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ledována při -196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit extrémní tvrdostí 63 Rockwella. Nůž je symetricky ručně broušený do tvaru "V" v úhlu 19 °. Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícícho brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Díky klínovému výbrusu ostří snadno proniká potravinami. Rukojeť klasického "D" tvaru je vyrobena z břízy Masur. Struktura a zrnitost dřeviny je na každém kusu jedinečná. Použitý materiál dokonale symbolizuje japonskou úctu k přírodě. Sofistikované zdobení rukojeti spočívá v detailech asijského stylu – nerezová patka s logem, mozaikově strukturovaný zdobný čep a červená linka přinášejí silný estetický zážitek.

Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC63
Tvrdost 63 Rockwella
CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem / temperování
101 vrstev oceli
Damascénský (květinový) design
Autentický, úzký japonský tvar
Klínový výbrus do tvaru "V"
Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení
Ostří Katana Edge
Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
Pohodlná rukojeť tvaru "D" z břízy Masur
Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem
Nerezová patka s logem
Doživotní záruka na výrobní vady čepele
Není vhodné do myčky
Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14. století. Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu.
Výroba japonských mečů je v Zemi vycházející slunce tradicí již po dlouhá staletí. Samurajské meče byly a jsou obdivovány pro svou jedinečnou eleganci, ostrost, krásu a technickou dokonalost. Precizně zpracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepelí jsou důstojným následovníkem této tradice. Ohromující, bezmála „chirurgická“ ostrost nožů zachová strukturu používaných surovin. Buďte nároční jako japonští šéfkuchaři a vašim cílem vždy bude dokonale vypadající chutný pokrm.
Doporučení a údržba:

Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny
Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí
Zabraňte ohýbání nože
Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit
Chraňte ostří před nárazem
Pokud nůž dlouho nepoužíváte, je vhodné ho zabalit do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí
Čepel můžete v rámci péče otřít hadříkem namočeným v oleji, zvýší se odolnost vůči korozi
Skladujte nůž na bezpečném místě
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Zwilling
Barva Černá
Materiál rukojeti bambus
Délka ostří 24 cm
Délka rukojeti 13.8 cm
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky