Popis

Amylon prášek kypřicí do pečiva bezlepkový BIO 12 g

Amylon Prášek kypřicí do pečiva bezlepkový 12 g BIO

Výborný pomocník při pečení, vaše těsto bude odlehčené a nadýchané. Pomůže vám připravit skvělé bábovky, muffiny nebo sušenky. Prášek do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakypření zajistí vinný kámen a jedlá soda

- Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.

- Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody

- Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek.

Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby - biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).

Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:

1) běžný kypřicí prášek: kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů)

2) kypřicí prášek bez fosfátů

- kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech

- zásaditou složkou je jedlá soda

- dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě

Složení: Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné.

*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 705 kJ / 166 kcal

Tuky:
0,0 g

z toho nasycené mastné kyseliny:
0,0 g

Sacharidy:
41,0 g

z toho cukry:
0,0 g

Bílkoviny:
0,1 g

Sůl:
15,4 g

  CZ-BIO
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Amylon
Hmotnost 12 g