Popis
Arax Bulgur celozrnný hrubý 5 kg
Bulgur je částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá celozrnná pšenice s oříškovou chutí a s širokými možnostmi využití. Bulgur se na českých jídelních stolech objevuje stále jen sporadicky.Bulgur má v gastronomii široké uplatněný. Nejznámější pokrm z bulguru je v libanonském salátu zvaný tabouli, a dalších zeleninových a masových pokrmech známé jako pilaf, falafel a kibbeh. V české kuchyni se bulgur používá do salátů, nádivek, karbanátků, polévek nebo jako chutná příloha k masu.
Návod na přípravu: Bulgur propláchne a v mírně osolené vodě vaříme cca 6 minut. Po uvaření přikryjeme pokličkou a necháme ještě chvilku stát.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota:
1383/328
kJ / kcal
Bílkoviny:
12,3
g
Sacharidy:
57,6
g
- z toho cukry:
0,4
g
Tuky:
1,4
g
- z toho nasycené mastné kyseliny:
0,2
g
Sůl:
0,04
g
Parametry
Výrobce | Arax |