Popis
Labeta Bez lepku Drobený dort 410 g
Balení obsahuje320 g směsi na korpus, 90 g směsi na náplň
K tomu přidáte
Na těsto: 100 g změklého margarínu na pečení nebo másla, 2 vejce, 275 ml mléka
Na náplň: 3 banány, 500 ml vychlazené šlehačky
Složení
cukr, kukuřičná mouka, rýžová mouka, modifikovaný kukuřičný škrob, kukuřičný škrob, čokoládové kousky 5 % (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor: sojový lecitin, vanilin), bramborový škrob, kakao, kypřicí látky (uhličitany sodné, difosforečnany), emulgující přípravek (glukózový sirup, plně ztužený palmový tuk, emulgátor: estery mono- a diglyceridů mastných kyselin s kyselinou octovou, mléčná bílkovina), aroma, jedlá sůl, stabilizátor: difosforečnany, zahušťovadlo: xanthan
Obsahuje kakao s certifikací Rainforest Alliance - lepší budoucnost pro lidi a přírodu.
Návod na přípravu
Směs na přípravu korpusu, margarín, vejce a mléko šleháme elektrickým šlehačem 3 minuty na nejvyšším stupni. Těsto rovnoměrně rozetřeme do tukem vymazané a bezlepkovou moukou vysypané dortové formy o průměru 24 – 26 cm. Uhladíme a pečeme při 170 °C cca 30 minut. Po vychladnutí vydlabeme korpus pomocí lžičky do hloubky cca 1 cm. Vydlabanou část korpusu nahrubo rozdrobíme. Oloupané banány podélně rozkrojíme a položíme na korpus. Do téměř vyšlehané šlehačky přidáme směs na náplň a došleháme do tuha. Hotovou náplň navršíme kopulovitě na korpus a drobením dort posypeme. Necháme v lednici asi 2 hodiny ztuhnout.
Výživové hodnoty
v suché směsi
Energetická hodnota [kJ/kcal]
1563/ 371
Tuky [g]
2,5
z toho nasycené mastné kyseliny [g]
0,3
Sacharidy [g]
84,2
z toho cukry [g]
36,3
Bílkoviny [g]
2,7
Sůl [g]
1,4
Vláknina [g]
0,7
Parametry
Výrobce | Labeta |