WMF Lono 04.1536.0011
Klíčové vlastnosti Vaření metodou sous-vide neboli ve vakuu se stalo gastronomickým hitem posledních let. Maso a zelenina připravené ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni při nízké teplotě si zachovávají šťavnatost a svoji přirozenou chuť. A vy si nyní můžete lahůdky připravené profesionální kuchařskou metodou dopřát kdykoliv i doma díky sous-vide hrnci z dílny německé značky WMF! Díky nastavitelné teplotě a časovači lze pokrmy v hrnci Lono 04.1536.0011 vařit za přesné teploty až 72 hodin. Právě přesnost teploty je důležitým faktorem moderní technologické přípravy sous-vide. Proto je hrnec opatřen LCD displejem, na kterém si jednoduše nastavíte teplotu přípravy od 35 do 90 °C . Vařit v hrnci přitom můžete hned dvěma způsoby – sous-vide nebo klasickou metodou v nerezovém vnitřním hrnci s objemem 3 l. Věděli jste, že... Při přípravě zeleniny a ovoce metodou sous-vide je v nich zachováno o 20 % více vitamínů a 40 % více minerálů než při běžném vaření? Nejdůležitější parametry Profesionální elektrický hrnec pro přípravu pokrmů metodou sous-vide Pro stejnoměrné ohřívání v přesně teplotně kontrolované vodní lázni Dvě funkce: vaření sous-vide v sáčcích + pozvolné vaření v hrnci Vyrobeno z broušené nerezové oceli Cromargan® 18/10 Korozivzdorný a hygienický materiál s dlouhou životností LCD displej s intuitivním ovládáním Nastavitelná teplota (35 °C až 90 °C) Udržování stálé teploty vody díky cirkulačnímu čerpadlu Časovač pozvolného vaření až na 72 hodin Konstrukce na zavěšení čtyř sáčků se surovinami Nádoba na vodu s objemem 6 l Nádoba vnitřního hrnce s objemem 3 l Snadná manipulace s nádobou díky rukojetím Tip: V naší nabídce najdete i vakuovačku z řady Lono a sáčky na sous-vide . Sous-vide je pojem z francouzštiny a v překladu znamená „ve vakuu“. Jedná se o kuchařskou metodu, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s řízenou teplotou. Takto vakuované se nejrůznější potraviny (např. maso, ryby, zelenina nebo ovoce) pošírují po různě dlouhou dobu - někdy až po 72 hodin, a to při přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu. Záměrem takovéto přípravy je zachovat přirozenou chuť pokrmů, šťávu uvnitř a jejich texturu. Například maso se v hrnci připravuje nejčastěji při teplotě v rozmezí 55–60 °C.