Popis
NZ Želatina čirá potravinářská 200 bloom 500g
Želatina potravinářská čirá 200 bloom, na sladké a slané použití v prášku.Použití: Na sladké želé, dorty, zákusky, krémy, aspik, rosol, na zahuštění majonézových salátů. Dá se použít i na výrobu želatinových bonbónů.
Dávkování: Doporučuje se použít 50-100g želatiny na kilogram tekutiny (podle toho jaký hustý krém potřebujete).
Příprava krémů a náplní: (smetanových, jogurtových, tvarohových apod.) A dezertů z ovocné šťávy. Do menšího hrnce dáme 3-4 polévkové lžíce vody, přidáme želatinu a necháme asi 10 minut nabobtnat. Za stálého míchání zahřejeme až do úplného rozpuštění želatiny. Nevařit, pouze ohřát max na 80 stupňů Celsia. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a postupně přidáme do krému, rosolu, atd.
Nakonec hotové připravené dezerty dáme do lednice na cca. 2 hodiny ztuhnout. Uchovávejte v chladničce nebo na chladném místě. Ovoce, jako ananas a kiwi nepoužívejte čerstvé, může zabránit ztuhnutí. Pokud chcete udělat ovocnou pochoutku povařte jejich chvíli.
Složení: želatina hovězí potravinářská jídla.
Skladování: Skladujte při pokojové teplotě, na suchém místě.
Parametry
Výrobce | N&Z |