Popis
BioNebio Jedlá soda 250 g
- Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku.- Jedlou sodu používáme ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se rozkládá za vzniku plynu, oxidu uhličitého, a proto jedlá soda těsto kypří, jen když je v něm přítomna nějaká kyselá složka.
- Výrobek je certifikován u kontrolní organizace ABCERT AG, registrační číslo CZ-BIO-002.
- Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku.
- Jedlou sodu používáme ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se rozkládá za vzniku plynu, oxidu uhličitého, a proto jedlá soda těsto kypří, jen když je v něm přítomna nějaká kyselá složka.
- Jako kyselá složka funguje např. med, zakysané mléčné výrobky, čokoláda. Například medové perníčky lze nakypřit jedlou sodou a výsledek je uspokojivější, než při použití kypřícího prášku. Dávkování jedlé sody je daleko nižší, než dávkování kypřícího prášku, často se v receptu uvádí na špičku nože. U třených těst lze počítat s cca 1 moka lžičkou jedlé sody na 500 g sypkých složek.
- Výrobek je certifikován u kontrolní organizace ABCERT AG, registrační číslo CZ-BIO-002.
Složení: jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný
Obsah: 250 g
Země původu: Česká republika
Skladujte v suchu, neskladovat na přímém slunci. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.
Výrobce: bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně
Dovoz do ČR: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., IČ: 26875896
Parametry
Výrobce | BioNebio |
Hmotnost | 250 g |
Druh | jedlé sody |