Popis
Goodie BIO kokosový cukr 300 g
Kokosový palmový cukr je přírodní sladidlo vyrobené z nektaru z květů kokosové palmy v Indonésii, který se následně nechá zkaramelizovat. Po vychladnutí se zpracovává a rozemele, aby získal krystalickou konzistenci.Kokosový cukr obsahuje přirozeně vyskytující se minerální látky, zejména je zdrojem vápníku.
Může se chlubit nízkým glykemickým indexem (GI=35), díky kterému nevyvolává vysoké kolísání hladiny cukru v krvi a hladiny inzulínu.
Díky jeho vlastnostem pomáhá udržovat acidobazickou rovnováhu, takže organismus zbytečně nepřekyseluje.
Výhody:
- zdravější náhrada klasického bílého řepného cukru
- nízký glykemický index (GI=35)
- lahodná karamelová chuť a vůně
- ekologický význam pro životní prostředí
- vysoký obsah minerálů zejména vápníku
Věděli jste že?
Kokosový cukr neničí zdraví ani ekologii naší planety. Při pěstování palmy olejné na plantážích v monokulturách dochází k narušování půdou chemikáliemi a orbou a k následnému ničení okolní fauny a flory. Na rozdíl od palmového oleje se palmový kokosový cukr vyrábí šetrným udržitelným způsobem. Palmy se pro svou mízu místo kácení a rozřezání udržují. Organizace světové banky pro výživu a zemědělství (FAO) uvedla, že palmy dokáží produkovat mízu pro výrobu cukru až 100 let. Jedná se o velmi přínosné odvětví pro životní prostředí s využitím tradičních technik výroby.
Použití:
Díky téměř stejné sladivosti ho můžete nahradit ve stejném poměru 1:1 v receptech za bílý cukr. Lžičku kokosového cukru můžete přidat k doslazení kávy, čaje, kaše nebo smoothie, ale dokonce i dochucení nejrůznějších omáček.
Výživové údaje na 100 g:
Energie: 1661 kJ / 391 kcal
Tuky: 0,75 g
z toho nas. mast. kys.: 0,4 g
Sacharidy: 97 g
z toho cukry: 94 g
Bílkoviny: 1,5 g
Vláknina: 1,5 g
Sůl: 0 g
Vápník: 520 mg (65%) *
* referenční hodnota příjmu
Skladování: Skladujte v suchu a temnu.
Složení: 100% BIO kokosový cukr
Země původu: Indonésie
Parametry
Výrobce | Goody |