Popis
TRS Fazole Černé Oko 0,5 kg
TRS Černooké fazole 500gI tyto fazole, stejně jako ostatní druhy luštěnin, patří mezi cenné zdroje rostlinných bílkovin, vitamínů a minerálů. Dále pak obsahují vysoké množství vlákniny, která redukuje cholesterol a cukr v krvi.
Černooké fazole mají využití v mnoha světových kuchyní, ať už ve studené či teplé úpravě. Připravíte z nich úžasné letní saláty a pomazánky, ale hodí se i do pořádně pálivého indického kari.
Obecně od luštěnin se lidí někdy odvrací pro jejich dlouhou dobu vaření. My místo toho doporučíme uvařit si větší množství a nechat v ledničce a použít do více pokrmů. Vzhledem k tomu, že mají pevné zrno, nemusíte se bát, že by skladováním nějak došlo k znehodnocení jejich chuti.
Návod na přípravu
- 3-4 krát propláchněte.
- Namočte v dostatečném množství vody alespoň na 5 hodin.
- Vodu vyměňte a nechte fazole vařit alespoň 10 minut.
- Poté stáhněte teplotu sporáku a nechte probublávat cca. 1 hodinu.
Několik tipů, jak použít
- Do kari - obvykle se kari připravuje z cizrny nebo čočky, ale proč nezkusit změnu!
- Jarní polévka - cibuli zpěňte na oleji, přidejte již vařené černooké fazole a přidejte bílé víno. Opékejte, aby se alkohol z vína vypařil, poté přidejte vodu nebo vývar a nechte 10 minut povařit. Dochuťte - skvěle se hodí svěží bylinky jako citronová tráva, koriandr nebo celá sušení limetka, kterou propícháte vidličkou a dáte vařit do polévky, aby se z ní uvolnily šťávy.
- Mexické burrito - použijte černooké fazole a rýži basmati na přípravu pikantní mexické směsi.
V naší nabídce dále pak najdete červené fazole, bílé fazole i fazolky mungo! Skvělé na fazolích je, že se dají vesměs všechny použít na stejný způsob, ale jídlo připravené z různých druhů má pokaždé jiný ráz!
Parametry
Výrobce | TRS |