100 %
(3 hodnocení)
Vital Country 200 g kakao
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
100 %
(3 hodnocení)
Vital Country 200 g kakao
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Vital Country Kakaové máslo Bio 250 g

BIO Kakaové máslo pecičky

Jedná se o jeden z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty, které zabraňují žluknutí a proto je u kakaového másla možné, že vydrží dva až pět let bez výrazné změny struktury. Zároveň je díky tomu vhodné na smažení a opékání – zkuste si připravit třeba rybu, krůtí prsa, či zeleninu na kakaovém másle!

Odolává teplotám do 200 °C, má nízký obsah cholesterolu, kalorií a tuků oproti běžně používaným tukům v kuchyni. Pokud se obáváte o nežádoucí ochucení vašeho pokrmu o silně kakaovou chuť, budete nejspíš mile překvapeni, protože naše kakaové máslo má chuť neutrální. Bylo totiž bylo po vylisování dezodorizováno vodní parou.

KAKAOVÉ MÁSLO JE VHODNÉ PRO:

- výrobu vysoce kvalitních domácích čokolád

- pro vaření a pečení, smažení

- kosmetické účely

KOSMETIKA

Další významnou roli hraje v kosmetice, kde se používá například jako ingredience do krémů, či balzámů na rty. Má skvělé regenerační účinky. Chcete potěšit kamarádku domácím čokoládovým balzámem na rty? Není nic snazšího! Budete potřebovat kakaové máslo, olej (kokosový, mandlový), bambucké máslo, včelí nebo kandelilový vosk (vše po 14 g), lžičku rostlinného glycerinu, 2 lžičky kakaového prášku, vanilkový olej.

Na vodní lázni rozpusťte první 4 ingredience, přidejte kakao a rozmíchejte. Po vyjmutí z vodní lázně zbývá přidat glycerin a vanilkový olej a můžete plnit kosmetické kalíšky! Nezapomeňte, že kvůli vosku musíte se směsí pracovat rychle, mějte proto vše předem připravené! Určitě to ale stojí za zkoušku, protože kakaové máslo je zázračnou ingredienci v kuchyni i kosmetice. Jeho pravidelné používání Vám jen prospěje!

VÝROBA bílé ČOKOLÁDY

Kvalitní bílou čokoládu tvoří pouze poměr kakaového másla min. 20% (doporučujeme 30% - 45%), mléčné sušiny (sušené kravské mléko) min. 14% a přírodního cukru (popř. dalších surovin jako jsou ořechy ovoce apod.).

Pracovní postup

Rozpusťte spolu nad vodní lázní kakaové máslo dle uvedených nebo vlastních poměrů (průběžně míchejte). Poté přidejte sladidlo a mléčnou sušinu a vmíchejte do rozpuštěné hmoty dokud se sladidlo a mléčná sušina zcela nerozpustí. Pokud chcete mít čokoládu co nejzdravější nepřekračujte teplotu hmoty více než na 42 stupňů Celsia (změříte kuchyňským teploměrem).

Poté hmotu opět zahřejeme na 28-31 stupňů Celsia (tmavá čokoláda 30 - 31 °C, mléčná 29 - 30 °C, bílá 28 - 29 °C) a po dosažení této teploty nalijeme do formy. V čokoládě je však vzduch, který je zapotřebí klepáním formy o stůl vytřepat - poté dozdobte ořechy, či ovocem. Dejte zchladit do lednice na 1-2 hodiny. Hotovo a můžete mlsat! Je to skvělá zábava a pokud se nemůžete rozhodnout, jaký dárek dáte letos svému protějšku k Valentýnu, volba je nyní jasná! Hotovo a můžete mlsat! Je to skvělá zábava a pokud se nemůžete rozhodnout, jaký dárek dáte letos svému protějšku k Valentýnu, volba je nyní jasná!

Průměrné nutriční informace na 100 g produktu :  

Energetická hodnota:        
3700 kJ/900 kcal

Tuky (g): 
100,0g

z toho nasycené mastné kyseliny (g):
60,4g

Sacharidy (g):
0g

z toho cukry (g):  
0g

Bílkoviny (g):
0g

Sůl (g):
0g

 

SLOŽENÍ

100% kakaové máslo (pecičky)

SKLADOVÁNÍ

Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Trvanlivost až 5 let.

Země původu

Dominikánská republika

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Vital Country
Hmotnost 200 g
Druh kakao
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky