Popis
Hengshun ocet rýžový na sushi, 250ml
Sushi rýžový ocet ochucený. Kyselost: 5 %.Objem: 250 ml
Země původu: Čína
Není ocet jako ocet.
Námi nabízený rýžový ocet na sushi se vyrábí z fermentované rýže a je mírně dochucen cukrem pro jemnou a vyváženou chuť. Ve srovnání s naším obyčejným, kvasným lihovým 8% octem je více sladký než kyselý. Rozhodně nepoužívejte na přípravu sushi obyčejný kvasný lihový ocet, protože by přehlušil veškerou delikátnost tohoto pokrmu.
Rýžový ocet na sushi Vám ušetří čas během přípravy, má praktické balení a po otevření vydrží v chladničce i na několik dalších příprav domácího sushi. Můžete jej také využít na salátovou zálivku nebo do různých dresinků. Je vhodný i k okyselení nakládané zeleniny a brání ztrátě barvy u naložených surovin.
Zajímavost o sushi
Sushi je jedno z nejznámějších jídel japonské kuchyně. Jedná se o vařenou rýži smíchanou se speciální sladkokyselou omáčkou sušinoko připravenou k tomuto účelu. Po vychladnutí se tato směs používá jako hlavní přísada do sushi.
Slovo sushi tak v doslovném překladu z japonštiny znamená „kyselá rýže“. Mezi další důležitou součást tohoto pokrmu patří syrové ryby různých druhů, které jsou pro zdraví prospěšnější, než kdyby se tepelně zpracovaly. Kromě ryb se k výrobě suši používají např. krevety, chobotnice, mořské řasy, houby, avokádo nebo zelenina. Pod pojmem sushi si však většina z nás představí zejména závitek obsahující syrové rybí maso, zmíněnou rýži a zeleninu, vše srolované v mořské řase nori a po vychladnutí nakrájené na 2,5 cm silná kolečka. Existuje ale spousta dalších druhů sushi. Směs může být zabalena v taštičce z tofu nebo jen tak naaranžovaná na talíři s trochou wasabi a obložená kouskem omelety apod. Tento nevšední výtečný pokrm se stal postupem času velmi oblíbeným po celém světě.
energetická hodnota: 68 kJ / 16 kcal
tuky: < 0,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g
sacharidy: 6 g
z toho cukry: 6g
bílkoviny: < 0,5 g
sůl: 0,05 g
Parametry
Výrobce | Hengshun |
Množství | 250 ml |