Popis
Rapet Hungary Sójový granulát 100 g
Sója na rozdíl od masa neobsahuje cholesterol ani jiné nasycené tuky a proto je ideální náhradou masa pro lidi, kteří si musí hlídat hladinu cholesterolu v krvi. Konzumace sójových výrobků pomáhá i při neurózách, depresích, nervozitě a nespavosti. A to vše nejen díky lecitinu ale také tryptofanu, který se v mozku podílí na výrobě serotoninu a jak víme, tento nervový přenašeč mě dočinění s naší dobrou (ať skleslou) náladou. Látky obsažené v sóji příznivě ovlivňují imunitu a regeneraci. Konzumace sojového proteinu je tak prospěšná jako ze sportovního, tak i ze zdravotního hlediska. Poskytne organismu potřebné živiny, aniž by zatížil trávicí trakt.Ať vyrobíte sójový granulát na jakýkoliv způsob, pokaždé získáte velmi kvalitní bílkovinu.
Vhodné pro vegetariány, pro osoby na nesnášenlivost laktózy a sportovců.
Příprava a použití: Sójový granulát namočíme do vody nebo bujónu či do zeleninového vývaru cca 10-15 min. Pak necháme okapat a přebytečnou vodu vymačkáme.
Sójový granulát se může používat jako náhrada mletého masa pro přípravu různých masových a zeleninových jídel. Sójový granulát můžeme také použít jako náhradu halušek jako přílohu k hlavnímu jídlu. Díky neutrální chuti se hodí i pro přípravu sladkých pokrmů.
Složení: sójový granulát.
Nutriční hodnoty ve 100g výrobku:
Energie: 1510kJ / 358kcal
Bílkoviny: 45,3g
Sacharidy: 39,9g (z toho cukr: 0,0g)
Tuky: 1,9g (z toho nasycené: 0,5g)
Vlákniny: 22,2g
Sůl: 0,0g
Referenční příjem průměrné dospělé osoby (8400kJ / 2000Kč)
Alergeny: sója. Může obsahovat stopy celeru a hořčice.
Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě. Mimo dosah dětí. Chraňte před mrazem a slunečním zářením.
Země původu: Srbsko.