Popis
Ron Zacapa Centenario Solera Gran Reserva 23y 40% 1 l (tuba)
Chuťový profilMed, vanilka, skořice, mírně nasládlá
Zrání
Vlajková loď mezi rumy, skutečný trendsetter. Guatemalský rum z panenského medu cukrové třtiny, který je destilován v destilační koloně a zraje systémem solera v nadmořské výšce 2300 metrů pod dohledem nejslavnější Master Blenderky, paní Loreny Vasquez. Během zrání je Zacapa postupně uložena do nevypálených i vypálených sudů po bourbonu, do sudů po oloroso sherry a po sherry Pedro Ximénez. V průběhu zrání je blendována se staršími rumy a výsledkem je rum neobyčejných kvalit o průměrném stáří 6–23 let.
Zajímavost
Destilérie se pyšní, že jejich plantáže jsou pro produkci cukrové třtiny na nejlepším místě na světě, díky kombinaci mikroklimatu, půdy a teploty.Když přijde čas na kvašení, destilérie používá vlastní kmen kvasinek získaných z ananasu. Tyto kvasinky produkují specifické aroma typickou pro rumy Zacapa Centenario.
Příběh
Domovem rumů Zacapa Centenatrio je město Zacapa, nacházející se na východu Guatemaly 2229 metrů nad mořem. Bylo založeno v roce 1876 jako železniční zastávka a velmi brzo se rozrostlo o nové obyvatele, zejména z řad cestovatelů. První rum Cententario byl vyroben právě při 100. výročí od založení osady Zacapa.
Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.
Parametry
Výrobce | Zacapa |
Značka | Ron Zacapa |
Alkohol | 40 % |
Objem | 1 l |
Doba zrání | 23 let |
Původ | Guatemala |
Druh rumu | tmavé |
Druh balení | tuba |