100 %
(1 hodnocení)
Valknut 1000 g kaseinové a noční práškové
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
100 %
(1 hodnocení)
Valknut 1000 g kaseinové a noční práškové
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

VALKNUT Protein Noční Micellar Casein 85 1000 g

Micellar casein 85, noční protein
Micellar casein concentrate powder (MicCC85) je protein, kde je obsaženo 85 % kvalitních bílkovin. Proteinový doplněk stravy, který pomalu, postupně a rovnoměrně vstřebává aminokyseliny a bílkoviny do těla. Zajišťuje tak regeneraci poškozených svalových vláken a zabraňuje odbourávání svalové hmoty v důsledku nedostatečného přísunu živin.Noční protein se užívá před spánkem a uvolňuje se během celé noci.
Kasein 

Je jeden z hlavních druhů bílkovin nacházející se v mléce.
Micelární kasein zajišťuje pomalé, nepřetržité uvolňování aminokyselin v podobě micel a perfektně se vstřebává.
Tráví se pomalu a dobře zasytí. Proto bývá micelární kasein často označován také jako „night protein“ (noční protein).
Je skvělý pro budování svalové hmoty v silových sportech, ale i pro redukční diety. 

#ShowMore#
Benefity Micellárního kaseinu

100% původ z mléka
Kvalitní zdroj bílkovin s dlouhodobým uvolňováním aminokyselin.
Protein pro výživu svalů a zasycení.
Obsahuje vysoký obsah bílkovin.
Pomalé a postupné vstřebávání.(Díky tomu bude vaše regenerace rychlejší a svalové přírůstky větší.)
Vhodný jako noční protein, součást redukčních diet.
Sportovci jej ocení při silovém, rychlostním, ale i vytrvalostním tréninku.

Micellární casein koncentrát je vhodný
Používá se jako doplňkový zdroj bílkovin zejména pro sportovce. Micelární kasein je bílkovina s dlouhou dobou vstřebatelnosti (7–8 hodin). 

K užívání během noci.
V období redukčních.
Na odpočinkové dny.
Jako občasná náhrada jídla.(Jestliže se nestíháte najíst.)

K jakým cílům Micellární casein pomůže:

Sportovcům zásobovat svaly velmi kvalitní bílkovinou několik hodin.
Při redukční dietě pomůže k dlouhodobému zasycení a snížení kalorického příjmu.
Využívá se při každém sportu, který vyžaduje regeneraci po výkonu.

Složení:

100% mléko - Micelární proteinový koncentrát MicCC85
Prášek z mléčné bílkoviny zpracovaný ultrafiltrací a sušený procesem rozprašování

Doporučené dávkování:

Běžná jednorázová dávka představuje 30 g, stačí rozmíchat ve 300 ml vody.
Nejlepší je užívat ho před spaním, případně mezi jídly, pokud se potřebujete zasytit na delší dobu.
Nezapomínejte, že přijímání kaseinu inhibuje absorpci ZMA! Proto je nikdy neužívejte současně - dodržujte časový odstup cca 45 minut.

Alergeny:

laktóza

Nutriční hodnoty (na 100 g)

Energetická hodnota
1513 kj

Energetická hodnota
356 kcal

Tuky
1,23 g

Z toho  mast.kyseliny

- nasycené
0,42 g

- mononenasycené
0,70 g

- polynenasycené
0,10 g

Sacharidy
4,67 g

Z toho cukry
4,60 g

Bílkoviny
81,63 g

Vláknina
0 g

Sůl
0,59 g

Micellar protein concentrate AMINO ACID PROFILE

Alanine
2,55 g

Arginine
2,97 g

Aspartic acid + Asparagine
6,03 g

Cysteine
0,45 g

Glutamin acid + Glutamine
18,22 g

Glycine
1,5 g

Histidine
2,20 g

Isoleucine *
4,26 g

Leucine *
7,88 g

Lysine
6,62 g

Methionine
2,22 g

Phenylalanine
4,22 g

Proline
8,38 g

Serine
3,58 g

Threonine
5,19 g

Tryptophan
1 g

Tyrosine
4,52 g

Valine *
5,29 g

 Další zajímavosti o Kaseinu

Je druhý typ bílkoviny, kterou najdete v mléce.
Na rozdíl od syrovátkové bílkoviny se však v těle tráví mnohem pomaleji, což pomáhá zabránit svalovému rozpadu.
V závislosti na tom, v jaké dávce ho přijmete, může tělo kasein zpracovávat až šest hodin, než bude úplně stráven a vstřebán, což z něj dělá skvělý protein pro dlouhodobější zásobení svalů aminokyselinami.
Vzhledem k tomu, že se také vyrábí z mléka, je kaseinový protein také bohatým zdrojem mikronutrientů jako je třeba vápník.
Tato forma kaseinu je mnohem vhodnější pro trávicí trakt, protože je velmi dobře stravitelný.
Micelární kasein zajišťuje pomalé, nepřetržité uvolňování aminokyselin v podobě micel a perfektně se vstřebává.
Kasein je hlavní bílkovina (odborně protein) obsažená v mléce.
Její podíl činí v  mléce hospodářských zvířat kolem 80% z veškerých bílkovin (tj. průměrně kolem 2,6 g z celkových 3,2 g/100 g v kravském mléce). Druhou významnou skupinou bílkovin obsažených v mléce jsou syrovátkové bílkoviny.
Kasein se vyskytuje v typech (α-, β-, γ-, κ-), a ty mají celou řadu genetických variant, které se od sebe liší chemickou strukturou a vlastnostmi.
V případech výskytu alergie na mléko  se stále častěji stává příčinou právě některý z kaseinů. Někteří lidé jsou alergičtí jen na určité bílkoviny kravského mléka, jiní i na bílkoviny nacházející se v mléce jiných zvířat.
Kasein vytváří v mléce mikroskopické částice – micely. Řada mléčných výrobků je založena na srážení kaseinu, což probíhá buď působením kyselin – „kyselé srážení“ nebo působením syřidla (enzym chymosin z telecích žaludků) – „sladké srážení“.
Při obou způsobech dochází na rozdílném principu k porušení stability kaseinových micel, a tím jejich vysrážení.
Při kyselém srážení se uplatňují kyseliny vznikající činností bakterií mléčného kvašení (při výrobě jogurtů, tvarohů, výjimečně při výrobě některých sýrů – např. olomoucké tvarůžky) nebo se kyseliny přidávají (při výrobě „kyselého“ kaseinu).
Sladké srážení se využívá při výrobě většiny sýrů a při výrobě sladkého kaseinu. Po vysrážení následuje při výrobě kaseinu promytí a vysušení.
Výroba kaseinu a kaseinátů je jednou z možností využití nadbytku mléka (z 25 až 36 kg mléka se vyrobí 1 kg kaseinu).
Kaseiny jsou nerozpustné látky, ale pro využití např. do tekutých výrobků lze z kyselých kaseinů neutralizací připravit rozpustné nebo alespoň dispergovatelné kaseináty (nejčastěji vápenatý nebo sodný).
Z hlediska biologické využitelnosti je nejlepší, ale i nejdražší sladký kasein. Při prodeji kaseinátů musí být uveden obsah bílkovin v % hmotn. (obvykle kolem 90 %).Využití kaseinu
Kasein se v trávicí soustavě pomalu vstřebává.
Bývá proto součástí bílkovinných přípravků pro výživu kulturistů.
Pro regeneraci po náročném silovém nebo i vytrvalostním tréninku však je pomalé vstřebávání nevýhodou.
Z tohoto důvodu je lepší kaseinovou bílkovinu přijímat v období delšího odpočinku – nejlépe před spaním.
Kaseinem se z ekonomických a technologických důvodů někdy nahrazuje část mléka – např. při výrobě tavených sýrů. Kaseináty se využívají v různých potravinářských výrobách jako složky vázající vodu, jako emulgační a pěnotvorné prostředky a také pro obohacení výrobku o bílkovinu. Legislativně však nejsou zařazeny mezi aditiva, tzn. nemají přiděleno číslo E a na výrobku se uvádějí celým názvem. Při trávení kaseinu  vzniká enzymovou hydrolýzou kaseinofosfopeptid, který napomáhá vstřebávání vápníku.Kasein se využívá i pro výrobu lepidel, návnad pro ryby, ale i jedlých fólií aplikovaných na potraviny k ochraně proti vysychání, ztrátě aroma, přístupu kyslíku (ochrana před žluknutím), a to nejčastěji u ovoce nebo u zmrazeného lososa. [1]

Upozornění:
Doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Doporučujeme se vždy poradit s ošetřujícím lékařem.
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Spotřebujte do 4 měsíců od otevření. Minimální trvanlivost a šarže vyznačena na obalu.
Zdroj[1] Bezpečnost potravin - https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92329.aspx
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Valknut
Hmotnost 1000 g
Typ kaseinové a noční
Forma práškové
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky