Popis
Zeelandia Luxusní rychlo-krém, náhrada žloutkového krému bez vaření TOPCREAM 500 g
Zdá se vám vanilmix moc retro? Vadí vám jeho silné aroma? Vyzkoušejte luxusní rychlo-krém s vanilkovou příchutí Topcream, je to cukrářský delikátní krém, kterým můžete plnit celou řadu zákusků, dezertů, pohárků.. používáme jako žloutkový krém na ovocné košíčky, žloutkové řezy, na pečení do listového těsta.- Po přidání rumu či rumového aroma lze použít na náplň věnečků z odpalovaného těsta.
- Krém lze bez obav mrazit i jako máslový krém
- Můžete ho vyšlehat společně se šlehačkou - např. jako náplň listových řezů
- Z Topcreamu vyrobíte úžasný sametový bavorský i klasický žloutkový krém
- Vyniká rovněž výbornou stabilitou.
- Jeho pomocí vytvoříte krásnou, ostrou konturu
Technologický postup a dochucení:
Do Topcreamu vlijeme za stálého míchání metlou celé množství vody (teplota cca 17°C). Hmotu vymícháme do hladka (cca 2 minuty) a necháme 10 minut odstát. Poté šleháme cca 10 - 15 minut, záleží na požadované tuhosti hmoty. Hotová hmota je připravena k okamžitému použití, nebo ji lze smíchat se šlehačkou, máslem či margarínem (bavorský či tukový krém).
Máslový krém - k základnímu receptu přidáme povolenou kostku másla a vyšleháme do hladka.
Krémy můžeme různě obměňovat: záleží co do krému přidáte, lze dát ořechy, nebo ochucovací pasty.
Pokud budete chtít kakaový krém: přidáte 1 - 2 PL kakaa
Složení: cukr, modifikovaný škrob E1442, syrovátka sušená (mléko), kokosový tuk sušený (kokosový olej, glukozový sirup, mléčná bílkovina), modifikovaný škrob E1414, mléko odstředěné sušené, E401, E516, E450ii, aroma, E160a. Příprava je jednoduchá: Topcream 0,5 kg + 1,5 kg vody (17°C)
Nutriční hodnoty na 100g: energetická hodnota 1756 kJ / 418 kcal, tuky 7,49 g z toho nasycené mastné kyseliny 6,66 g, sacharidy 83,35 g z toho cukry 55,97 g, vláknina 0,83 g, bílkoviny 3,37 g, sůl 0,15 g.
Minimální trvanlivost: 12/2022
Parametry
Výrobce | Zeelandia |